gummibåtstävlingen…


Gummibåtstävling på Karlbergskanalen missade jag lite. Men så är det när det är mycket  på en och samma dag och vid samma tid dessutom.  Tävlingen startade på Pampas marina  och slutdestination var Kungsbron.  Tanken var  att gummibåtarna driver ner till Kungsbron av egenkraft genom den lilla strömmen som förekommer i Kalbergskanalen.

Low Life Living  eller når sånt.  En kul happening. Skulle vart det. Men slutade tragiskt tyvärr. Någon hoppade i för att svalka sig men kom aldrig upp igen. Gummibåtarnas täthet i vattnet gjorde det att räddningspersonalen hade svårt att komma fram i tid.  Kan också vara så att just mängden av gummibåtar gjorde det att han som hoppade i hittade inte upp till ytan.  Hemskt öde. Fruktansvärt.
Det var 800 gummibåtar som deltog i eventet.  Det började klockan två i lördags den 3 augusti 2013 och drivet skulle ta cirka 6-8 timmar.
När jag tog bilderna  var fortfarande båtar kvar vid St:Eriksbron men tätheten var uttunnat runt 17.00
Jag tror luften gick ur det hela efter olyckan. gummibåtstävlingen...foto: AntoniaB © 2013

gummibåtstävlingen...foto: AntoniaB © 2013

gummibåtstävlingen...foto: AntoniaB © 2013

expressen

Annons

8 tankar om “gummibåtstävlingen…

   • Varje drunkning känns så onödig. Man kan förstå att det går åt människor på vägar, hög hastighet gör stor skada, men i i lugna vatten…

    Gilla

    • Kan ju alkohol spelat in i det hela. Men kan det va också att han bara inte hittade ut mellan alla gummibåtar som var tryckta mot varandra. Som när man ramlar in i en vak och sen ser inte den lilla öppningen mer i panik. Ja, nåt sånt.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.