skaka hand…


Så fort du lyfter kameran vill hon skaka hand och kramas.  Inget jag uppskattar och ännu mindre förstår varför ska hon krama mig. Gör inte det. Jag har svårt att krama ens mina vänner och bekantar så främmande människor göra sig icke besvär. Jag tar i hand bara om jag inte kan undvika det och om jag måste ta i hand. Detta ovilja har inget med religion att göra och jag har inte heller bacillskräck. Jag är bara sån. Det är väl nån gen som fattas, eller vad vet jag).
Vad är syftet med att gå fram till människorna och kramas? Jag vill inte byta svett med nån annan i sommarvädret.
Har sett henne lite runt om i stan. Förfarande är alltid det samma.  Går fram till dem som har en kamera och vill fotografera nåt.  Då ska hon vara med. Skakar hand och håller klienten hårt intill sig.
Sånt gör mig misstänksam. Gör dina performance och om det faller mig i smaken ger jag ett litet bidrag. Men idag står ju både tiggare och gatuartister i hård konkurrens i staden så man blir ytterst selektiv dock.

foto...:AntoniaB © 2013

Jag hade mina misstankar redan när jag skrev inlägget här (den 30 juli 2013)  Det är tjuvar och banditer som utnyttjar framförallt turisterna står det i tidningarna..  Och så som vanligt är polisen kan inget göra. fritt fram att tjuva. Tjuvar här  har ni ert paradis. Et fristad för alla som inte har ärliga avsikter. Här görs inte mycket för att hederliga medborgare ska känna sig trygga.  Väskryckare har inte etablerat sig men snart är de också här.

AB, AB, Expressen, DN, SvD

Annons

11 tankar om “skaka hand…

  • Ja, jag är en speciell fågel. Konstigt att jag vill leva i storstan med mycket folk när mitt personliga bubbla är megastor. Trängsel är det värsta jag vet. Därför rör jag mig gärna tidigt på morgonen i stan. Men det går inte alltid.
   Jag gillar när staden sover fortfarande.

   Gilla

 1. Tanten på fotot ser elak ut skulle inte vilja möta henne i någon mörk gränd..
  Och kramas med främlingar nej det är inte min stil heller däremot min familj och vänner är helt okay.. Jag är uppvuxen med en spansk styvmor så är van vid det eviga kramande för jämnan men jag kan förstå att en del svenskar som generellt sett är lite stela av sig tycker det känns genant..
  Så gillar man inte att kramas så ska man ju inte heller göra det..
  Lämnar en vanlig liten kram ändå hoppas det är okay..
  Kram Nicki 🙂

  Gilla

 2. Jag har läst en del i pressen om kramare som är ficktjuvar.
  Den här donnan är jag inte heller sugen på att göra närmare bekantskap med.
  Dock är fotot läckert, lite vulgärt, utmanande.

  Gilla

 3. Håller fullkomligt med dig. Jag är också sådan. Tror det har nått att göra med storleken på ens personliga sfär inom vilken man inte vill släppa in vem som helst. Tror jag har en ganska stor sån sfär 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.