kokossocker…


Nu bakar jag inte så där jätte ofta därför handlar jag inte ofta socker. Därför blev jag något förvånad vad priserna på socker sköt i höjden.

 • Green Strösocker 319.33 kr/ kg
 • Björksocker  299.50 / kg och
 • Kokossocker 595 kr/kg eller en billigare variant för 149.50 kr/kg

Det känns som jag inte hänger med längre… Är priset  så hög för att vi ska inte konsumera mycket socker eller helt enkelt något nytt och då ska priset sättas därefter.

Björk- och kokossocker.  Undrar naturligtvis alltid hur man kommer till idén att mjölka träden på sav och tillverka socker av det.
Skulle den vara bättre för hälsan? Innehåller den mindre beroendeframkallande ämne än sockerrörssocker? Skulle inte tro det. Men jag är säker på att många faktiskt tror det.
Kan man lite på  forskningen? Eller kommer senare… ja, vi visste inte bättre.     För mig är socker som socker. Lika farligt oavsett om den är klädd i Renée Voltaires snygga coutureförpackningar 😉  eller bara i en enkelt cellofanfodral utan krusiduller. .

Collage.socker

Annons

8 tankar om “kokossocker…

 1. Kokossocker har jag aldrig hört talas om. Men björksocker, är det inte det som ska vara bra för tänderna? Det är ju inte möjligt för oss lekmän att hålla koll på vad som är bra eller dåligt, vi får bara välja vad vi vill tro på.

  Gilla

  • Jag har aldrig sett dessa socker på hyllorna förr. Lite snabbläsning på nätet visade sig att ingen socker är bättre än det andra.
   Sen vet man inte vem man ska tro på heller.

   Gilla

 2. Det är skillnad på socker och socker. Ser på djur och insekter i naturen hur dom dreglar efter sött och fett. Mycket nyttigt men det ska vara rätt sorter. Vitt socker, vitt mjöl och margarin är rena döden i grytan. Björksocker däremot är bra mot cancerceller. Dödar dom. Allt naturligt socker är bra. Honung är det bästa en människa kan äta.

  Gilla

 3. Ja, visst är allt dyrt, men det är bättre att köpa kokossocker än vanligt raffinerat socker som egentligen är mycket skadligt… Socker skall man undvika så mycket det bara går… Jag har haft en tuff vecka Antonia då jag förra söndagen åkte in akut till sjukhuset med magsmärtor … trodde de skulle bara skicka hem mig, men efter en hel dag blev jag kvar…. Dagen efter fick jag veta den ödesdigra nyheten att jag hade en Cancertumör 8cm stor som inte går att operera samt att det spridit sig till levern på 3 olika ställen… Ja, det var ett tufft budskap och läkaren var kallare än en isbit!!! Nåväl som tur var har jag läst mycket om detta innan jag blev sjuk och vet att de mest dramatiska fall har blivit botade enbart faktiskt med kosten. Så mitt första steg har varit att gå över till Makrobiotisk kost samt Rawfood… Jag har inga planer på att dö utan tänker med positivt tänkessätt, rätt kost,samt med Guds hjälp och kärleken till mina kära och mina medmänniskor att bli frisk. Jag skriver detta just nu för jag är 100 på att sockret är det som har fått mig till att få det jag bär på. Tänk jag satte i mig påsar med godis och varje dag… Gott & Blandat och massor av annat!!! Socker frodas tumörer av så min tumör har haft fest varenda dag, men nu svälter jag den med gröna drinkar… Tycker det är bra att skriva om det för människor kan tänka efter och uppskatta det de har!!! Skriver om detta någon dag i bloggen… just nu har jag väl inte varit så motiverad att gå in och göra ett inlägg, men det kommer!!!! Var sparsam med sockret Antonia för det är inte bra mot någonting!!! Kram/Eva

  Gilla

  • åååå…..Eva. Jag är verkligen ledsen över detta dystra besked du fick. Och man blir ledsen också att höra hur läkaren var mot dig. Ibland undrar jag vilka som söker just till läkare. Var de har empatin.
   Jag förstår att du har det haft tufft och även säkert din familj också.
   Ju maten är ju extra viktig. Vad man äter och hur man äter. Socker dock är inte speciellt bra oavsett framställning. Det är hugget som stucket. Det är viktigare att minska det.Men mår man bättre av kokossocker så det ät klart att man ska välja det.
   Jag hoppas för dit bästa.
   Jag känner mig utvald att du har delat med mig din svåra besked.
   Jag som har tränat hjärnkontroll en gång i tiden vet mycket väl att tanken kan lyfta berg.
   Men oavsett vad man tror på eller testar så uteslut inte läkarhjälp heller. Om du kan byta läkare så byt läkare. Finns inget värre än att gå till någon man inte klickar med.
   Jag tycker att det är viktigt det med. Att man trivs med sin läkare.
   En stor stärkande kram skickar jag dig, Och vill du dela med dig lyssnar jag gärna. Man kan också skriva inlägg som är lösenordskyddad om man inte vill dela med sig till just alla.
   Det gör mig glad att du tar upp kampen.
   Ha det bra Eva. Kramar.

   Gilla

  • Skit också.

   Vore jag i din belägenhet skulle jag omgående kontakta den tyska vården och be om en second opinion vad gäller möjligheten att operera. Det har nämligen visat sig att den svenska vården bedömer rätt mycket som inoperabelt av ekonomiska skäl (googla hälsoekonomi) som tyskarna (och fransmännen) opererar utan vidare omsvep.

   Dra inte för länge på det bara.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.