ska vi bara finna oss i tiggeri och vägrån?…


Så säger polisen om tiggare och vägpirater:

– Säg nej, ta ett kliv tillbaka och håll ögonen på dina prylar. Vi kommer att behöva vänja oss vid det här, precis som vi har vant oss vid tiggare.

Fel sagt. Det är vad jag tycker.. Vadå vänja oss vid att en massa slödder är ute efter våra pengar och värdesaker som man fick genom hårt arbete… Så fort någon vill förbjuda tex tiggeri kommer alltid blödiga svenskar att ta det hela systemet i försvar. Medan snart sitter en tiggare vid varje port, affär och bankomat. Ingenting görs, utan vi måste lära oss att leva med eländet. Och se hur antalet tiggare blir bara fler och fler från år till nästa.

Tar man inte itu med problemet nu så kommer den bli ännu större. Ryktet sprider sig, telefonerna går varma och med varje vecka har man nya inmutade platser att sitta på och tigga.

Tiggaren satt ju bara där i början, sen har de börjat skramla med lådan för att höras, nu går de även runt och förföljer en och drar i koftan för att dra uppmärksamheten till sig.
Ketchupskojarna har också dykt upp. Det var vanligt i Italien och Spanien förr. Nu är den här också. Sprejar ner dig med ketchup och så ska ju hjälpas till medan fickorna din länsas. Saknar guldskojarna och klockskojarna. eller fel…de är ju också här fast som vägpirater. Som lämnar guld och dyrbara klockor i utbyte för cash för att kunna köpa mat och bensin. Men klockorna som de är så generösa med ser bara ut som dyrbara likaså guldsmycken. De är fejk rakt igenom. Det är inget fel på deras fingerfärdighet.

Det är ett problem för hela Europa. Men ska man då bara tillåta det? trött på det gamla klyschan att fängelse inte löser problemet. Ja, jag håller med det, att en kriminell blir inte mindre kriminell bara för att få sitta i fängelse. Men folk som blir drabbade får åtminstone lite frid medan de sitter där de sitter. Folk blir förföljda in i hemmet idag och rånade, gamla som unga. Hur långt ska det gå?

Förr gick jag gärna ut i stan tidigt på morgnarna innan staden har vaknat. Nu vågar jag inte. För händer det nåt så finns inte ens en polis i närheten att kunna hjälpa.

Expressen, AB,

ABAB

Annons

9 tankar om “ska vi bara finna oss i tiggeri och vägrån?…

 1. Dom finns på pendeltågen och tunnelbanan också! Samma lapp som läggs på sätet år efter år av samma personer och de är svårt att ta dom på allvar när man börjar känna igen både texten på lappen och den som tigger. Kan säga att de är likadant med dom som tigger i city, man vet vem som sitter var och som du skriver, nu sitter dom inte och tigger längre utan nu går man runt och rycker i tröjor och jackor för att få uppmärksamhet. Kan även nämna att jag stötte på ett antal tidigt en morgon, vi parkerade på samma parkering vid pendeln, och efter det så har jag absolut inget medlidande med dom kända tiggarna längre, de här är ett jobb för dom och dom verkar tjäna rätt bra kan jag säga!

  Gilla

 2. Tja – detta måste väl vara en av de där dynamiska effekterna som Dinkelspiel utlovade inför EU-inträdet. Fri rörlighet har sina uppenbara avigsidor liksom att urskillningslöst ansluta allehanda länder bara för att få unionen att växa.

  Gilla

  • Kanske är det tid för att ändra på den felaktiga inriktningen och tänka om.
   För visst ska man ha empati med människor som har det sämre ställt. Men att tiggare ska komma i stora grupper och ha det som en livsstil är aldrig en gångbar väg.
   Det är ganska stora lögner som pågår just den här gruppen av folk. Jag var med när man har gjort stora ansträngningar för att lyfta gruppen. Men viljan fanns bara på ena sidan. Mindre på den andra.
   Jag har inget emot den delen som tog tillvara möjligheten och studerade (utbildningen var gratis för alla).
   Kommunismen hade även ljusa punkter och var inte rakt igenom ond. (men så är det med allt)

   Gilla

 3. Hur långt ska det gå? Hur långt som helst annars skulle man väl stävja det hela! Tur att jag bor långt från skiten! Men, det börjar bli konstiga tider även här. Nu måste man låsa dörrar och ha sig. Inte kul.

  Gilla

  • Detta sprider sig som en ond influensa utan möjlighet till vaccin.
   Och vägpirater kan du ju själv drabbas av.
   Förra sommaren var Drottninggatan, Kungsgatan och Götgatan de höll till. Idag finns de överallt. Det sitter en vid nästan varje bankomat, matvarubutik, likaväl i stan som utanför.
   Och när kommer tiggeriet övergå till rån? När desperation växer till mod?

   Gilla

 4. Känns tufft att du kallar alla tiggare för slödder Antonia…. men man kan väl inte heller som Lars Ekborg så rått utbrast i en monolog för länge sedan ”- Bunta ihop dom………. och s…
  🙂

  Önskar dej en fin helg. I
  nfa mej om du vill ha sällis nån fin morron….

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.