högteknologi i Vasaparken…


Vasaparken har upprustats i senaste tiden.  Det är ju bra men ändå kan jag tycka att jag kanske inte gillar hur det blev. Samtidigt vet jag inte heller hur jag skulle vilja ha det. Kanske mindre synligt men välmarkerat så att det är lätt att hitta och lätt att använda. Nu finns där en hel del olika kärl i olika färg.

Vissa parkbänkar har fått rökruta eller i alla fall något man kan slänga fimpen i.  Färgen matchar, metall med metall…grågrönt, men bänken har ju sett bättre dagar.

bänk...foto: AntoniaB © 2013

Grillentusiaster har fått också en tunna i rött som kasserade grillen kan slängas i. Den är min favorit även om jag aldrig grillar.

grill...foto: AntoniaB © 2013

Och så såg jag en hel ny tunna också. Den är svart. Ser ut som om den har solpanel som lock, och den blinkar grönt. Den är antagligen kopplad till någon central där de kan komma och tömma när den blir sen till rött. De kan starta bilen och ha det i beredskap medan den blinkar  gult..

Och bredvid den svart stod också två rör där det står  ”panta mera” Undrar om den någonsin blir full om de som går runt och samlar in just burkar låter den att vara kvar, och av storleken att döma klarar den kanske en sex pack delad på 2.

panta ...foto: AntoniaB © 2013

Säkert ser några den som stilrent och snyggt. Jag är mer tveksam. Att med alla dessa designer som anlitas för ändamålet kan jag ju  inte förstå att de inte blir mer originella och snyggare.  Fast jag antar att man fegar alltid ut i sista sekunden. Man väljer den enklaste och därmed fulaste, och minst fantasifulla.

Att det blir flera soptunnor är dock bra, men vore inte heller helt fel att fostra folk att inte slänga skräp precis där tanken just slår dem att skräpet ska lämna dem själva.

5 tankar om “högteknologi i Vasaparken…

 1. Jag tror att den röda är en grill. Man vänder på den och så grillar man på gallret. Sen ställer man upp den igen. Man får bara grilla en gång per person.

  Gilla

 2. Någon inom Stockholm stad måste ha tänkt till rejält, när det gäller ”Panta Mera”- ställningen.
  Ha ha! Jag bara undrar hur tokfan tänkte när det gällde hur många burkar som den skulle kunna svälja, för att typ klara av en helg. Lär bli full på nolltid.
  Det kanske är en installation 🙂

  Gilla

 3. Nog kunde soffan fått sej en överhalning, behandling av dess trä !! Den kunde ju ha blivit sååå fin. Soptunnor… jag såg också den tjusiga härom dagen. Finessen är väl att råttorna får svårt att ta sej in och livnära sej på innehållet. Kunde ju önska att alla ute ”på gräsmattan-ätare” kunde ta med sej resterna hem… i stället för att göda råttornas bestånd.

  SEN kunde man ju önska sej en typ av enkel öppen korg för flaskor och burkar som har pantvärde, så att vissa i samhället slipper GRÄVA med långa pinnar i soporna. Dom (burksamlara) verkar ju föröka sej med råttornas hastighet. Fåt maqn skriva så ? Menar bara att det är ju så tragiskt, bevisar ju att det är nåt i systemet som inte fungerar. Man skulle ju dessutom behöva fickorna fulla med pengar – inte visakort- när man går hemifrån – om man skulle ge alla tiggare efter gatorna som också växer varje dag. TRIST /sååå tragiskt

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.