Semmeringpasset…


Semmering...foto: AntoniaB 2013

Ja, det är snö där långt borta vid horisonten.. Ändå är berget inte så där jättehögt. 984 m över havet.  Den heter Semmering och tillhör Österrike. Namnet syftar på ”ogästvänligt eller kallt” men å andra sidan kan namnet också betyda ”den alpina rosens spets” som orden Cemerinik sägs betyda. Det är slaver som har bosatt sig där  någongång på 600-talet.. Säkert passar både namn  på på beskrivningen. Tyskarna kom dit först vid 1000-talet och tog över rodret.

Det är första gången jag fick se berget. Ändå har vi åkt den vägen många gånger förr. Men nu var vädret kyligt och rent sikten var bra. Det är Juni 2013.
Jag kan ju inte så mycket om snötäckta berg men säkert påverkar de vädret en hel del. Eller inte. Kanske var det kallt av helt andra jetströmmar som kom från USA. För allt verkar ju komma därifrån, eller så vi vill att det ska  komma därifrån.

6 tankar om “Semmeringpasset…

  1. Tänker på Tejde som man ser från Teneriffa och andra öar. Fullt med snö fast det är så varmt! Men det är kallt där uppe i det blå! Ungern ligger instoppat bland många andra länder. Och så hr det varit i långliga tider.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.