försäkrad?… å no.


Ja, vad ska jag säga och tycka? Försäkringar är ett kapitel för sig. Man tecknar dyra försäkringar betalar alltid punktligt bara för att när man behöver det så får man veta att man inte har försäkring till just det man har drabbats av.

Jag har tecknat försäkring på mitt företag.  Jag har teckning på allt, maskiner, inredning, behandling, avbrott, och gud vet vad. Men tydligen inte på själva lokalen.

Och under alla dessa år har ingen påtalat att man bör göra det också. Att jag ska försäkra tak, väggar, och golv. Inte ens när jag tecknade försäkringen har någon sagt något om det…
Jag är ju inte utbildad i försäkringar. Jag vet inte vad som ska försäkras. Jag är utbildad i mitt yrke. När jag säger att jag vill teckna ett försäkring på mitt företag så vore inte helt fel om man får all info från försäkringsbolaget.

Och det kanske de gav det, i den finstilta.  I den finstilta som tar dagar att tugga sig igenom som är skriven på byråkratspråk, så att det ska bli ännu svårare att greppa innehållet.
När man skulle kunna ha det viktigaste redan på första sidan.

Jag är besviken. Vad kan man vara annat? Och känner mig dum också. 😦

Men en bild kan jag lägga in i alla fall. Förfall skulle passa utmärkt.  Eller?

ginagoga i Sopron

En vackert byggnad som har förfallit sen andra världskriget. Har nog inte heller försäkrats på rätt sätt.

Annons

16 tankar om “försäkrad?… å no.

  • Tack för tipset. Mycket bra idé.
   Jag kommer ihåg att de där försäkringsagenter var på mig. Och ingen sa någonting om det. Undrar hur många av mina kolleger vet om detta. Eller i andra branscher.
   Men det kan ju vara så att det är bara jag som är korkad.
   Och det är sant …först när det har hänt saker vet man vilka frågor borde man ha ställt.

   Gilla

 1. Vacker byggnad trots skicket…eller kanske just för att det ser gammalt och slitet ut? Försäkringar är verkligen inte lätt att sätta sig in i. Jag har haft tur med bilförsäkringar som har varit bra när det har behövts.

  Gilla

  • Som sagt huset har bra ekonomi.. Så de har råd att avstå, då är det förhållandevis lite skada, det är bara jag som är drabbad..
   Nu spekulerar jag bara..hur kan det bli. Värst är ju ändå väntan.
   Jag har dålig erfarenhet av dem, men jag bara spekulerar hur det kan bli. De är på semester. Och ingen var hos mig för inspektion. Än..
   För som vi brukar säga i våra trakter, under semestern växer inte ens gräset.. M.a.o världen står stilla.

   Gilla

 2. Försäkringsdjungeln är svår att förstå sig på. I vissa fall är man dubbelförsäkrad. Och det där finstilta är ett kapitel för sig, oftast svårläst. Liten text och på ett språk som gjort för att inte förstå.
  Byggnaden är jättevacker, med staketet och grinden.
  Fin bild.

  Gilla

  • Precis så är det. Och jag är klart dubbelförsäkrad så klart men ingenstans är just tak, golv och vägg är försäkrade.
   .. Det blir ju naturligtvis ändring på det. Men först om ett år. För den förste juli gick jag in i den nya årsförsäkringen. Naturligtvis.

   Gilla

 3. Ja, det gäller verkligen att fråga och ta reda på allt innan man tar en försäkring samt läsa allt vad som står…men, det är precis som du säger… Jag har ju aldrig råkat illa ut själv ännu, men man har ju hört andra….Visst blir man ledsen och även arg!!! Försökringstagarna är ju glada om man vet så lite som möjligt så man måste nog vara väldigt ivrig att ställa frågor, men det gäller ju att det står på pappret också…annars blir det ju ord mot ord i slutändan och man lär ju inte få rätt!!!¨

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.