En underbar dag…vecka…eller rent av år?


Tisdag.
Besök hos tandläkare. Resultat…har nu en rot som ska opereras ut. Men först om 8 veckor. Semestertider. Jippi.

Onsdag. Toaletten osar illa. (Jobbet) Ringer rörmokaren. Han tar loss hela toaletten och byter ut en gummiring som har blivit gammal. Drar en suck av lättnad att avloppslukten äntligen borta. Han var den tredje rörmokaren som tog sig an….applåd.

Torsdag. Alltså idag. Vad spegeln ser fläckig ut i hallen. ( jobbet igen) så var det inte igår när jag gick. Eller såg jag inte det? Börjar jag bli senil? Hämtar Ajax och går fram till spegeln. Tjoff…tjoff. Låter som. Tittar ner… Vad mattan är mörk. Tittar upp…en konstig fläck i taken. Tittar ner…känner på mattan med handen…dynsur…toffeln väger 1 kg minst ….av vatten.
Vattnet rinner neråt,rakt på elskåpet. Ringer fastighetsskötaren. Han är där på 15 minuter.
Han hittar inte varifrån vattnet kom.
Kommer en till rörmokare. Till slut hittas rören. Spolarbilen tillkallas likaså låssmeden. Dörrar ska öppnas. Och avloppsrör spolas.
Aktivitet är totalt.
Nu är mitt golv uppbrutet till bjälklagen.

Fredag. En fläkt ska ställas in.
Det ser för jävligt ut. Orkade inte ens dokumentera. Kom jag på det nu..

Vilken underbar vecka. Försöker se det positivt…jag lever ju… Idag. För vad vet jag vilka djävulskap väntar runt hörnet. Suck…

Ja just det…hur var din vecka?

Annons

18 tankar om “En underbar dag…vecka…eller rent av år?

 1. Ja, du milde! Vattenläckor är de pestigaste, det är alltid lika spännande innan man vet hur mycket som måste och brytas upp och bytas ut. Vår senaste, när vattnet fyllde en lampa i köket fixades snabbt dock och någon räkning har jag inte sett till och tänker inte efterlysa heller. Skönt att folk kom så snabbt i alla fall till din hjälp! Du får ta en sak i taget, tanden när det är dags, men det är inget roligt att se fram emot.

  Jag kollar i almanackan när du frågar om min vecka. Jodå. Det händer här också och jag har skrivit på min blogg om en del: på pappas dödsdag (tre år, 25 juni) dråsar maken nerför trappan mitt i natten då han ska på toa. Resultatet ett djupt långt jack tvärs över skalpen. Akuten på orten får ett besök. Ingen sömn den natten. På eftermiddagen nästa dag ringer min syster, mamma förd till akuten, kan inte väckas, stor oro och ilska över att ingen från boendet följde med henne.
  Nån av dagarna innan tappar jag min mobil på en skogsväg och gissa vad: Glaset ser ganska roligt ut när jag tar upp den. Dessförinnan: inte en enda maskin startar på torpet, varken åkgräsklipparen, gräsklipparen, trimmern. Skottkärrans däck har gett upp, går inte att laga, vattenkranen ute slänger vattnet uppåt i en stråle istf neråt, utebordets ben viker sig när vi tar ut det…. för varje ting vi rör i så rasar det ihop, verkar det som. Och så är det bromsår, de svärmar som ettriga jasplan runt mitt huvud, för det är jag som är bromsoffret, myggen dras mot maken…
  Och igår vid samtal med moster så fick jag en nyhet, en som fyllde mig med rädsla för vad som kanske kommer och jag inser att allt som gäller materiella ting ändå är små saker, går att ersätta, laga… men människor…

  Men fotograferandet, Antonia, visst ger det en tröst och tillfällig glömska från eländen omkring? Jag behöver bara greppa kameran och knäböja för en blomma så har jag glömt en stund och hittat skönheten som kompenserar.

  Gilla

 2. Din vecka låter jobbig..
  Tandläkaren är ju nödvändig jag var nu i maj lite petande här och där och en liten lagning var inne i 20 minuter och det kostade 1.700:- tänker inte gå dit igen i första taget 😦

  Skönt att det löste sig med toaletten men vilken otur med läckan antar att det rivs upp överallt och sen ska det väl in byggfläktar som ska torka upp usch stackars dig ja du har väl fått så det räcker just nu tycker jag.. Uppmuntrande och tröstande kram från mig // Nicki

  Gilla

  • Tack för trösten. Fick ett brev av en kund idag…hon just genomgick en sån operation. Hon tyckte att det var rent av djävulskt.
   Inte något att se framemot.
   Kram

   Gilla

  • Tanden orsakar ångest. Helt klart.
   Vattenskadan är den andra. Jag har redan hört att världen ska inte utlösa sin försäkring och jag har ingen försäkring för väggar, tak och golv.
   Tänkte inte på att det inte ingår när man försäkrar sitt arbetsplats för eventuella djävulskap. 😦

   Gilla

   • Lite oklart om svaret ovan är till mig, men.

    Det är jobbigt att ha nåt tråkigt framför sig, det kan förstöra mycket. Menar du att du hade behövt en speciell försäkring för väggar, golv och tak? Hade du bara försäkring för lösöret? Nog verkar det konstigt om du hyr av någon att hens försäkring inte täcker en vattenläcka!

    Gilla

    • Ibland blir lite rörigt bland kommentarerna.

     Ja, jag borde ha försäkrat även självaste lokalen. Väggar och sånt.
     Nu skulle bostadsföreningen lösa det, men jag fick höra att de inte vill nyttja deras försäkring. Utan vill lösa det med egna medel. Och eftersom jag känner redan hur ”generösa” de är så blir antagligen en enkel lösning. Och som tur är kan de inte kyla på mig själva skadan för det har det hänt också, när någon har satt upp en parabolantenn så var det naturligtvis jag som gjorde det.
     Jag föreslog att de klipper av kabeln och kollar vem som stoppar huvudet ut genom fönstret.

     Nu senast blev jag utelåst i gården när jag skulle slänga soporna. Sen kom jag inte in för koden surnade till av all regn och nyckeln gick det inte heller att vrida runt.
     Då fick jag höra att jag för skylla mig själv att jag gick ut utan nyckeln. Trots att upprepade gånger skrev jag till honom att jag hade nyckeln med mig.
     Så jag har inte speciellt höga förhoppningar angående detta, vill jag ha det snyggt får jag fixa den själv. Så roligt att de har just höjt min hyra. Och för det får de inget extra.
     För övrigt har föreningen mycket bra ekonomi.

     Gilla

   • Tycker synd dig det får mig att undra vad min hemförsäkring gäller egentligen betalar varje kvartal men vad händer jag om mitt hem brinner upp eller får vattenskador som du fått..Då kanske jag får höra att det gällde inte för sånt..Ska nog ta och kolla upp den för som sagt sen när något händer så står man där..tröstkramar från mig….

    Gilla

    • Jag tror att det är annorlunda för företag.. Men nog ska jag oxå kolla. Det är över huvudtaget är konstigt att de separerar..allt Örebro att de ska tjäna på det hela.

     Gilla

 3. Men vad detta låter jobbigt! Låter som du behöver ha en egen rörmokare stand-by hela tiden.
  (Jag är tillbaka i bloggvärlden igen efter Italienresan.Det blir kanske lite sporadiskt även under resten av sommaren)

  Gilla

  • Hoppas att det mesta nu löst. Kvarstår att renovera hallen. Jag har redan hört att världen vill inte göra det på försäkring och jag hyr lokalen så det blir nog en snål lösning. Skulle bli förvånad om annat. Men jag gillar ju att bli förvånad.

   Gilla

 4. Fy tusan vilken vecka!
  Jag tror inte jag klickar på ”gilla-knappen” … jo kanske …
  Skulle i så fall vara för att du fortfarande lever och fotograferar 🙂
  Du ska veta att jag är nyfiken på dina fortsatta resebilder 🙂

  Törs knappt fråga, men hur är det med grannen ovanför. Dom som dansar elefantdansen? Har det lugnat ner sig?

  Gilla

  • Jag förstår dilemmat med gilla knappen. Råkar ut för det själv också.

   Ju mer bilder ska komma så småningom, bara energin hittar tillbaka. 🙂 dock har jag bränt av mina bästa redan. Men alla behöver ju inte vara det bästa. Det är de vanliga som lyfter de bästa ändå. 🙂

   Ja grannarna. De är kvar och inte blev de bättre. Vad sägs då om damsugning vid midnatt strax efter en tvåtimmars krigsfilm, där ingen ens pratade utan det bara sprängdes och sköts hela tiden. hela tiden.
   Och ovanför barnet som inte kan gå och det gör han i skor.
   Nästan ser framemot att min tinnitus tar över. Men man ska inte önska såna saker för sig självt för dess värre kan bli till sanning. Konstig för goda saker fastnar inte lika lätt på en.

   Antagligen är det bara jag som är superkänslig, men kan inte göra så mycket åt det. Man är som man är. 😦
   Jag utgår ifrån att min nästa vecka blir toppen.
   Men det gör jag alltid å andra sidan.

   Gilla

 5. En olycka kommer sällan ensam sägs det. Sista tiden har mycket gått sönder som jag måste laga. Inte van vid sånt. Men det är ju inga småsaker du har att tampas med. Vattenskada och fläktar. Avlopp och rörmokare. Genom åren har vi haft många hantverkare och jävlar vad dom geggar till. Så får man städa efter dom. Släpper allt där dom går och står. Synd att du inte gillar sprit annars skulle jag kunna säga: Skit i allt! Ta en sup! 🙂

  Gilla

 6. Oh Gott das hast du ja was mit den Zähnen und der Klempner auch noch dazu,ist nie alles alleine kommt immer alles auf einmal.Dir trotz allen einen schönen Tag und ein Schmerzfreies Wochenende.Gruß Gislinde

  Gilla

  • Jag glömde inte det. Jag bara orkade inte skriva en gång till..
   Och meningen att det kan bara bli bättre har jag nu hört till leda.. Av någon anledning så blir det aldrig.. 😦
   Men tack för uppmuntran.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.