resan…


tågresa...foto: AntoniaB © 2013

tågresa...foto: AntoniaB © 2013Jag vet inte hur andra gör det men jag tar ganska så många bilder när jag reser. en del blir riktigt bra andra mindre lyckade. Sen är ju också en fråga vad som betraktas som bra och vad betraktas som skräp?

Sånt sitter nog i betraktarens ögon, skulle jag tro. Och det finns säkert bilder bland dem jag slängde som andra kanske skulle ha velat kvar.
Det är också ett sätt att få tiden att gå snabbare under tågresan.

Ibland känns det lite fånigt också…klick…klick…klick. Undrar vad folk tycker. antagligen är de inne i den egna sfären och skiter i vad jag gör. Ibland blir jag tillfrågad om jag är fotograf. Känner mig smickrad, samtidigt kan jag tycka att inte skulle en fotograf sitta på tåget och ta bilder.. .Eller? Med en blå kamera?. 🙂 de har uppdrag, de åker bil och stannar där de tycker att det finns nåt intressant att fota. De är målinriktade. De vet vad de vill. Det vet inte jag.
Även i Stockholm får jag just den frågan. Kanske min hållning som gör det. För inte kan väl va min blåa panasonic som ger ett sånt intryck.
Men visst är jag fotograf. Amatör hobbyfotograf.

Kanske går frågan hand i hand med det andra märkligheten att jag blir tillfrågad av folk var olika gator ligger och hur de ska hitta dit de vill. Och det händer oavsett var jag än är. Med kameran i högsta hugg så vill ändå ha de just min hjälp. Min släkting vek sig dubbelt av skratt när det inträffade i Budapest. Men oavsett land upprepas det gång på gång på gång. Dock har jag aldrig varit i Afrika.

7 tankar om “resan…

 1. Helt i sin ordning. Bilderna gillas skarpt 🙂
  Det var länge sedan jag åkte tåg, så några sådana bilder blir det inte för mig.

  Gilla

  • Tack. Jag gillar ju också bilderna. Men jag tror att det finns folk som kan undra vad är det för skräp det här.
   Jag gillar åka tåg, helst 1:a klass så slipper man skrikande barn oftast mindre folk oxå.
   Men jag funderar över att öva upp min körning och hyra bil.

   Gilla

 2. Hej Antonia..
  Ja du vad som är snyggt eller inte är olika för varenda betraktare som du säger men i mitt fall och när det gäller mina bilder så rättar jag mig helt och hållet efter vad jag själv gillar..
  Och klick klick det gör jag var jag än är och vad jag än gör brukar säga till janne när vi är ute att folk säger nog titta där kommer en turist.. Och ja jag turistar i min egen stad för det mesta..

  Jag har också fått frågan om jag är fotograf och det är jag ju men inte till yrket..
  För en massa år sedan så fick jag testa mig på arbetsförmedlingen vad jag passade till för yrke det var fotograf eller guldsmed jag hade föredragit fotograf men just då var man tvungen att flytta till Göteborg för att utbilda sig och det ville jag inte..

  Jag är helt värdelös på att förklara vägen för folk eller vad alla gator heter så jag brukar säga att jag inte vet eller att jag inte bor här.. Bättre dom frågar någon som är bra på att förklara typ som Janne han ger sig in i långa invecklade förklaringar medans jag hummar och nickar instämmande fast jag inte fattar ett dugg 🙂

  Och Afrika ja jag var i Marocko en gång med mina föräldrar vet inte om det räknas som afrika..
  Min syster däremot var runt i alla möjliga afrikanska byar med jobbet nyligen..
  Bara hyddor och palmblad just där hon var och gott om både ormar och håriga otäcka spindlar..
  Så nöjer mig helt förträffligt med att bara titta på hennes bilder..
  Ha en bra dag kram Nicki

  Gilla

 3. Klart det ligger i observatörens ögon vad vi tycker. Odiskutabelt så.Verkar vara så att din uppenbarelse är förtroendeingivande. Eller så är det så att du ofta står stilla/går långsamt och betraktar olika senarier innan du fotar, så att folk hinner komma fram och ställa frågor -medans andra människor stressar förbi dessa informationshungrande medmänniskor. Eller ??? 🙂

  Gilla

  • Oavsett om jag står stilla eller ej, ser man ut som turist så det är inte mycket man kan komma med. Min släkting stod ju också där kanske 2 meter ifrån mig, faktiskt tom närmare tanten än jag var. 🙂
   Men jag hjälper gärna och ofta.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.