galna cyklister…


Jag vet inte om jag gillar den här nya designen på wordpress adminsida.( för dig som inte har en blogg utan bara läsare syftar jag  på förändringen bakom kulisserna) med större typsnitt än tidigare ser lite nybörjaraktig ut.  Gillar inte heller att menyn till vänster är nu svart. Iallafall på min sida, kanske andra har det rött.

Men har jag val? Nej det har jag nog inte. Gilla eller försvinna. Säkert vänjer man sig med tiden. Men jag skulle gärna trycka på en ogilla knapp. Men det går ju inte heller. Minns att det fanns sånt förr.

All förändring är inte till det bättre.

Och nu kommer jag till de galna cyklister som kör 120 på cykelbanor, och inte tänker sakta ner det minsta när någon ska korsa cykelbanan. Idag var det nära att jag  blev överkörd av en… nej 2 galenpannor. De såg mig det är jag säker på , och jag hade ögonkontakt också.  Normalt skulle jag ha hunnit över cykelbanan, det är ju bara  knappa en meter bred.  Men dessa män kom med en sån fart att jag var tvungen att hoppa den sista biten för dem  saktade inte in det minsta.
Så vi hade nästan kroppskontakt när de svischade förbi.

Jag undrar vad hade hänt om jag inte hade hunnit över? eller om jag snubblade? (Vilket händer då och då att jag snubblar) Varför tror cykelmaradörerna  att de skulle själva överleva fallet i en sånt fart. Att jag skulle råkat illa ut vet jag mycket väl. beror väl på hur jag skulle ha fallit, och inte går jag runt på trottoaren  med hjälm på huvudet heller. Varför finns inte övergångsstreck målade på cykelbanor där det borde gälla samma regel som gäller för bilar? Någonstans måste man ju kunna korsa deras väg. men alltför många struntar i trafikreglerna.

skuggor...foto: AntoniaB© 2013

en tryne...foto: AntoniaB © 2013 Ett sånt här grishuvud skulle jag sätta på deras huvud.  Cykelmaradörerna.  Skärp er!!!!

expressen

Annons

13 tankar om “galna cyklister…

 1. Ja, dom bara ändrar. Och så sitter man undrar om man har gjort något fel. Tar ett tag innan man fattar att dom stökat om. De ska väl ha något att syssla med. Det handlar bara om det. Inget får vara statiskt.

  Gilla

  • Oftast blir saker bättre men inte alltid kan jag tycka. Den här gången gillar jag inte alls förändringen. Men det är bara att gilla läget. Det finns ju värre saker att bli upprörd över egentligen, men jag ville bara markera mitt missnöje.
   Det är därför har jag bloggen ju. 😉

   Gilla

 2. Hej Antonia..
  Vad skönt att du också har svart i menyn till vänster och jag kan inte heller påstå att jag gillar det eftersom resten av sidan är vit känns lite konstigt och man blir på ett sätt lite bländad av det vita vilket gör att det är lite svårt att läsa på det svarta första sekunderna..
  Jag tycker wordpress har strulat en del på sista tiden småsaker hit och dit som inte funkat eller krånglat eller varit typ spattigt.. så jag har tänkt att antingen håller wp på att ändra på något eller så har jag fel på datorn..

  Cyklister i stan är det värsta jag vet i alla fall när man går eller kommer med bil dom kör bara rätt ut dom verkar tro att en cyklist har företräde överallt vilket är helt fel sen när det händer något så är det genast bilistens fel..

  Bara detta att dom cyklar över övergångsställen det får dom inte för cykeln räknas som ett fordon med andra ord så ska dom leda cykeln över ett övergångsställe..

  Men dom gör precis som dom vill jag höll på att bli överkörd 2 gånger när vi gick upp på Västerbron för att kolla vårt lås nyligen.. cykel banan är bred och gångbanan kan du bara gå en och en 2 stycken kan inte gå bredvid varandra så janne slet tag i mig båda gångerna och jag lovar dom kör fort..så dags att införa lite mer regler för dessa cyklister dom kan inte hålla full fart när det går människor några centimeter ifrån vilket innefattar barn hundar och barnvagnar förutom vuxna fotgängare ett under att inget hänt ännu.. är i farsonen.. ja nu har jag tyckt till lite..
  Ha en fin midsommar kram..

  Gilla

  • Nääää…du har inget fel på datorn. Det är fel på deras designer och utvecklare. Kanske en tonåring som inte fått upp känslan i harmoni och balans.

   Gilla

  • Jaaa. .. För det ser ut så litegrann. Det är väldigt fyllt upplägg. ( kommer inte ihåg vad den kallas för något men den visuella är fullt. Och amatörsmässigt.

   Gilla

 3. Det svarta på adminsidan är helt okej för min del. Jag gillar svart! Annars så bryr jag mig föga om vad WordPress ändrar på. Ingen idé att bli upphetsad.
  När det gäller cyklister råder total anarki även här i Örebro. Dom vill mer än gärna cykla på trottoarerna, fast det finns cykelbanor.
  Gillar skarpt skuggbilden, härlig!!!
  Grisbilden var fin 🙂

  Gilla

  • Jag känner mig inte längre säker på trottoaren, fast det borde vara en fri zon för gående.

   För mig är viktigt hur arbetsfältet ser ut där jag skriver mina inlägg. Men som sagt kommer jag säkert vänja mig, men jag gillar verkligen inte att typsnittet blev så stor på allt, och därmed får färre rader plats bland vidgetterna, så det blir en hel del skrollande.
   Allting verkar designed för barn eller för folk med dåligt syn.
   Och det är definitivt inte fel på mina inställningar. Har kollat. Nåväl…allt som det för övrigt också. Allt går bara mot det sämre.

   Gilla

 4. Cykelmarodörer är väl ett snällt ”förnamn”
  Hatar är ett ord jag sällan tar i min min, men nog skulle jag snart kunna använda det och då i första hand när det kommer till dom som CYKLAR på gångbanor. Bara idag under kort prommis blev jag åthutad i håda och skrikand ordalag för att jag minsann befann mej på en cykelbana,
  men då cykelbanor inte verkar ha nått övergångsställe, så måste man ju nån gång korsa, eller ?? Hur ska man annars ta sej till andra sidan av cykelbanan ??
  Nästan samtidigt höll en scoterförare på att skrämma livet av min llilla vovve när han helt ogenerat svepte förbi med näst intill kontakt. När f-n blev ett motorfordon en cykel ??
  Ja, till skillnad från många andra inlägg så är det nog så att i avseende på cykelmarodörer så finns det mycket att ha synpunketer på.
  NU är det ju så att det faktiskt är 500sek i böter för cyklister som far fram på gångbanorna. Har nån sett en polis stoppa en cykel ?? Inte allvarlig förseelse kanske , men i förlängningen kanske skulle liv och sjukhusvistelse besparas oss icke marodörer ??
  Alla har ju kamera i mobilen, ge oss en mailadress att skicka bilder till med samtidig uppgift om tid och adress där fotot togs. Kanske vi kunde intressera TV ?? Ett nytt program med Hasse Aro ??
  tack för ordet

  Gilla

  • Visst skulle man kunna fota de men då är nog bara ryggtavlan som kommer med.
   Men jag tycker att trafikpolisen borde göra en insats. För det börjar bli vedervärdigt numera att ens gå på en trottoar. För trots att cykelbanan går bredvid trottoaren så kör cyklister PÅ trottoaren också.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.