stelnade djurhuvuden.


misär....foto: AntoniaB © 2013

Jag går ganska så ofta på Kungsgatan. Jag tror att jag ser allt. Men visst gör jag inte det. Jag tog egentligen en bild på den obemannade tiggeriet närmast i bilden. Och vad ser jag när jag väl laddat upp bilden. Ja dessa lite udda djurhuvuden som jag har missat och ändå hade jag gått den vägen otaliga gånger. på ett hus som jag för övrigt har jag som en favorit. Det står på hörnet till Norrlandsgatan. Och huvudena verkar vara olika. Ska kolla den noggrannare nästa gång.
Jag förr hade man tid för sånt. Fantasin flödade och ingen la sig i hur byggnader ska se ut. Idag blir det mesta ointressant. Det mesta. Guldkorn finns dock även om jag inte kommer på nåt just nu. 🙂
Och varför blir hus trista….kan ju vän av ordning undra. Ju…det är ganska så simpelt. Vår möjlighet att stoppa enskilda byggprojekt  eller åtminstone försena dem har blivit ett problem för kommuner och byggherrar.  Beslutfattarna är försiktigare som leder till tråkigare och sämre stadsmiljöer.
Politiker och beslutsfattare viker sig redan i planeringsstadiet. De budgeterar för det för de vet att arbetet kan försenas med flera år. Det är inte ovanligt att man presenterar dåliga kompromisser redan från början för att minska risken för överklagande.

De flesta projekt läggs ner för ingen har ork och pengar att vänta på beslut. Jag kan gott förstå det.  Tänker bara på Slussen.  För 15 år sen sa en av mina kunder ( yrke arkitekt) att den var livsfarligt att att åka igenom. Vittranden  är mer utbrett än man fick veta. Och nu äntligen kan påbörjas efter alla överklaganden och jag väntar med spänning på slutbyggen spännande utformning. Man kan ju alltid hoppas.

Sörjer också det planerade tvilling Torstornet som skulle ha byggts på slutet  på min gata. Den stoppades och istället byggdes en otroligt fult hus som för tankarna till Sovjet på 60-talet. Hoppas gubben som höll och överklagade gång på gång det hela är nu nöjd att glo på det fula huset istället. För han var rädd för sin utsikt.  Ja, nu fick han utsikt så att han tiger.
Inte så konstigt att stan ser ut som den ser ut där det byggs. Uppfräschad tristess men inget mer. Och värst är ju att det är menat att husen ska stå flera hundra år och förfula det vackra Stockholm.

Annons

6 tankar om “stelnade djurhuvuden.

  1. Tiggaren ser ut som en huv på en skrivmaskin. Fast stor dock. Sitter det en tiggare därunder. Har hen inte vaknat än eller vad? Törs hen inte visa sig. Undrar om man får några pengar om man inte syns. Ser ut som en sparkcykel ligger där. Trasig dock. Vad det finns!

    Gilla

    • Nej …tiggaren var inte på plats. Hen pausade och tog en kaffe eller nåt. Sparkcykeln var en unges som var inne i affären och tyckte att var lämpligt att lämna den kvar på tvären på trottoaren.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.