foton på mitt sätt…


Jag har inte de bästa objektiv till mina kameror. Rätt så standard.  Till Panasonic Lumix har jag  bland annat en Panasonic AF 45-200/4-5,6. Inget att skryta med egentligen.  Bara min makro som har f 2.8
men det som är bra med den objektivet är   telezoomobjektivet täcker 90 till 400 mm (motsvarande 35 mm).  Så man ser ganska så långt.

Men ljudstyrkan är inte mycket att hurra för, den ligger på f/4-5,6

Å andra sidan är jag morgonmänniska och fotograferar ofta i dagsljusfram till 10-11 . Jag är nöjd med bilderna jag tar. Och nu har jag upptäck något roligt med det  ljussvaga objektivet. Säkert det är bara jag som inte fattat det än och alla andra använder det redan.

Vad jag menar är att jag ställde in tiden på ganska så långsamt tid  som om jag skulle fota vatten så att den ska bli så där mjukt och trolskt.   Ställde mig i folkmassor och började ta bilder. Jag har inga linser heller till objektiven , hade en tidigare men jag fick aldrig klara bilder med den så jag tog bort den till slut.

streetfoto...AntoniaB © 2013

 

streetfoto...AntoniaB © 2013

streetfoto...AntoniaB © 2013

streetfoto...AntoniaB © 2013

streetfoto...AntoniaB © 2013

streetfoto...AntoniaB © 2013

Annons

18 tankar om “foton på mitt sätt…

 1. De flesta gånger är tekniken inte så viktig, eller vilka kameror & objektiv man har. Det viktiga är stämningen i fotona, valet av motiv osv. Och det är du mycket bra på, Antonia!

  Gilla

 2. Ju mer jag tittar, desto mer tycker jag om dessa bilder. Kan inte låta bli att komma tillbaks. Den näst sista är helt underbar. Jag chansar på att det är Drottninggatan. Oavsett, GRYM!!!

  Gilla

 3. Tycker bilderna är helt underbara…älskar lite suddiga bilder så här… Ett bra foto hänger inte alltid på kameran och objektivet utan den som tar bilden!!! Du är duktig Antonia!!!

  Gilla

 4. Schwisch! Schwosch! Blurr! Mycket kul man kan göra med sin kamera. Men man måste kunna fota för att kunna experimentera och det kan ju du. Jag har en liten automatkamera nu som duger gott. Fotar bilder med den till bloggen och en skrift. Går hur bra som helst. Hinner inte blogga så mycket nu för jag håller på med min nya grej. Ska vara med på ett eveneman under fyra dagar med början nu på torsdag. Avskyr också google och tycker att dockan med brösten var förskräcklig. Älskar loppis! 😛

  Gilla

  • Nu blev jag nyfiken. Vad du har för hemligt projekt på gång. Önskar dig framgång med den. 🙂
   Det är kul att upptäcka sin kamera. Lagom till innan den går sönder.

   Gilla

   • Antonia: Det jag håller på med nu är underbart. Ska berätta sen. Kameran ja! Hade min Olympus E-10 över tio. Den första som var över 4 miljoner pixlar på sin tid (2002). Den var så bra men tyvärr så håller dom inte i evighet. 😛

    Gilla

 5. Du e fiffig du 🙂
  Önskar jag hade lika starka intressen / passion för något här i livet. Tror mycket skulle bli skojigare då…
  Nu premiärtur till Gotland
  kram – sköt om dej !!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.