varför sämre statistik?….nu vet jag


För ett tag sen klagade jag på dåligt statistik på min blogg.  Nåja…jag har då aldrig haft höga tittar- och lässiffror men i dem  senaste månaderna skedde  en riktig störtdykning.
Nu vet jag varför.

Av mig redan ogillade google som är orsaken till minskade besök.  Googles nya högupplösta bildsök  gör att nu behöver folk inte längre gå in på sidorna utan stannar kvar på googlesök. Besök på sidorna minskade med 63 %.Det är inte litet. Inte bara hos mig utan rent allmänt.

Tack Google! Jag älskar er såååååå mycket.  Näää… det gör jag inte alls. Jag avskyr google och det har jag nu gjort även utan det senaste tilltaget. Jag har  svårt för när ett företag växer till sig och helt plötsligt bestämmer över allt.  Även EU hade synpunkter om deras metoder  som rör sig hur googles konkurrenter åsidosatts i sökningarna  men EU  lägger sig platt.

Google en gång var en kul uppstickare. Skakade om hur man kunde söka. Men idag känns som det är de och ingen annan som dikterar reglerna. En egen diktatur i färgglad uniform. Märkligt hur vi finner oss i detta.
Jag som småföretagare har ganska dåliga chanser bl a att komma bra på sökningen.
The money talks.

Annons

3 tankar om “varför sämre statistik?….nu vet jag

 1. Jag har Google Analytics på mitt arbete webbsida men jag glömmer alltid att kolla upp det. Woops! Mina bloggar är kopplade till Twitter. Men jag har inte ett företag, så jag tror att det är annorlunda. Du har rätt att hata Google. De vill veta allt om oss och kontrollerar allt. De är inte bättre än Apple. Bara billigare Android telefoner 😉

  Gilla

  • Det finns inbyggd statistik i wordpress. 🙂
   Jag är lite torsk på statistik tyvärr och man vill ju ha många besökare egentligen men det händer ju aldrig. 😦
   Nåväl livet rinner ju vidare ändå. 🙂

   Gilla

 2. Jasså är det så det ligger till! Har också märkt att det är mindre aktivitet. Trodde det berodde på att folk har tröttnat på nätet och bloggeriet o s v. Gått över till twitter och fejjan. Men tack för ny upplysning (lösning)! 😛

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.