mord i sinnet och i handling…


Varför är människoliv inget värd längre? eller var livet ens någonsin värt något? Jag blir så illa berörd av att det mördas folk dagligen. Jag kan inte göra mycket för att stoppa utvecklingen men jag undrar ändå varför det fortsätter och sprider sig som en hemsk epidemi.

Folk som blir skjutna, knivhuggna, strypta eller ännu värre ihjälslagna kommer aldrig resa sig igen. De kommer aldrig kunna leva sina liv igen. Familjen sörjer men ingen bryr sig för övrigt.
Vissa länder är värre än andra, men epidemin verkar sprida sig överallt. Jag tittade på bilder av döda kroppar idag på en blogg som heter El Blog del Narco. Det är den Mexikanska drogkartellernas härjningar som dokumenteras på bloggen.  Den drevs av en 20-årig tjej. Hon vill synliggöra vad som händer.
fruktansvärda bilder. Fruktansvärda.
Att människor kan göra det – övergår mitt förstånd.

Självsanering. Det är en tanke som dyker upp i huvudet. De som blir utsatta är sällan oskyldiga människor. De kanske själva har gjort samma sak.  Familjer sörjer sen spinner de på hämndaktion. Och det tar aldrig slut.

Texten är på spanska men bilderna talar ju sitt tydliga språk. Ska odjuret segra i oss? Kan man stoppa vansinnet? eller ska man bara titta bort och tro att det är ketchup och sen går de nog hem till sina kära?

Jag vet inte om det var lika illa  förr  i Mexico, eller  bara hörde vi inte hit händelserna, men i Sverige var det definitivt inte vardagsmat för 30 år sen att bli skjuten på öppen gata. Idag är det vanligt, lika så som vanligt med knivmord och ihjälslagning. Jag försökte hitta statistik men hittade bara statistik från 2000-talet och det visar ju inte direkt hur det var förr.  Vem vet kanske vill man inte visa upp verkligheten, utan mörka och säga att våldsbrott har minskat.
Synd bara att man inte upplever det. Eller gör du det?

Annons

5 tankar om “mord i sinnet och i handling…

  1. Det är verkligen hemskt allting. Verkligheten är alltid mycket värre än dikten. Vad kan man göra? Ingenting mer än leva och vara en bra människa. Tror knarket ligger bakom mycket. Människor blir som desperata odjur när dom måste ha ta i knark. Har abstinens. Då kan vad som helst hända. Men kartellerna blir ju rika på folks olyckor.

    Gilla

  2. Det är dyster läsning. Inte lätt att veta hur man ska kunna förändra utvecklingen. En del beror nog på att ”gängrelaterat våld” ökar. Alkoholen bär nog också en del av skulden tror jag

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.