Prinessan Lilians sista färd…


Jag missade den nästan.  Begravningen. Eller processionen rättare sagt. Det var inte alls planerat att jag skulle se prinsessan Lilians sista färd. Men jag snubblade på dragonerna när jag sneddade genom Riddarholmen på väg hem från utställningen.
Därmed blev jag påmind att begravningen är på gång.
Tyckte att de kanske vore nåt att se. Pampigt och så. Så jag hittade en bra plats lite ovanför marknivå i korsningen Sveavägen Odengatan. Sen blev det att vänta. Och vänta. Och vänta…Började frysa. Började bli otåligt. Och så nästan missade det det hela. Jag trodde att den skulle va på annat sätt. Men det hela såg mest ut som om den Turkiska delegaten har stannat en dag till i Stockholm. Ändlösa svarta bilar. Fula var de också.

Säg att jag är naiv, men trodde att processionen skulle ledas av en hästekipage eller så. ( vet inte vad det kallas på fint språk).
Jag precis hann se och det var nog flaggan som gjorde att jag hajade till.

begravning...foto: AntoniaB© 2013

Nästa bilen och så massor av likadana som svischade förbi.

foto: AntoniaB© 2013

Av dem här nedan såg jag inget mer av. Så kan det gå när man målar upp en inre bild hur något skulle vara. Det vart inte så. Lite synd kan jag tycka, och kanske många av dem som stod sidan om kortegen. För det var faktiskt mycket folk som stod och tittade. Och sänkte en sista tanke åt Prinsessan Lilian och hennes fantastiska liv. Vila i frid.

foto: AntoniaB© 2013

foto: AntoniaB© 2013

foto: AntoniaB© 2013

foto: AntoniaB© 2013

foto: AntoniaB© 2013

7 tankar om “Prinessan Lilians sista färd…

 1. Börjar nästan ångra att jag inte åkte in när jag ser dina foton..Och ja vi trodde också att det skulle vara häst och vagn känns lite snopet..Men kanske bara reserverat för födda kungligheter och inte ingifta dom har ju en massa konstiga och gammalmodiga ideer..Ska nog ta och fota lite vaktparad och sådant till sommaren för även om jag redan gjort det förrut så är det lika roligt varje gång men man får aldrig samma bild 2 ggr..He en fin dag nu och var rädd om dig Kram // N

  Gilla

  • Du har inte missat egentligen så mycket om man nu inte gick till slottet. Men det gjorde jag inte. Vakterna fångade jag på Riddarholmen men jag har genat från Söder.
   Kram

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.