vart är vi på väg?…


Betrakta följande för mig något skrämmande fakta:

2011

stod tjänsteproduktionen

för 70 % av Sveriges

totala BNP (bruttonationalprodukt)

Borde man inte satsa på industri istället? eller åtminstone behålla det som är kvar.  Ska industri ersättas helt och hållet med konsulterande tjänster. Ska allting säljas ut? Är det framtiden?

Vilka länder kommer att vinna på det upplägget? Kina? Tyskland? England?
Ska alla jobba inom den kommunala i framtiden alternativt utlandsägda bolag som utarmar den inhemska när man letar efter billigaste lösningarna? När det inte går säljer man vidare bara?
Är industri och jordbruk är helt ute idag? Kan det vara hållbart i längden?
Är mina kunskaper från skolan att stark industri är grunden till en stark ekonomi vilket leder till en stark välfärd är helt fel idag? Kommer det räcka att vi ritar bilarna och andra tillverkar dem. Jag tror inte det.
Undrar hur många helsvenska företag som finns kvar idag. De kan inte vara speciellt många trots namnet som kan vara vilseledande.

Annons

5 tankar om “vart är vi på väg?…

  1. Sie nehmen das Geld immer von die Leuten.Wünsche dir eine glückliche schöne Woche,heute ist in Köln mal Sonne,schöne Bilder,ja die Blumen kommen jetzt,und wir können uns freuen,Grüße lieb Gislinde

    Gilla

  2. Ska vi få in pengar i landet behöver vi exportera varor som tillverkats här hemma. Men vissa tror att vi kan försölrja oss genom att klippa håret på varandra. Och inte begriper folk heller att den offentliga sektorn måste försörjas av den privata, mest baserad på industrin. Därför är det så lätt att lura folk med populistiska förslag i politiken.

    Gilla

  3. Håller med föregående talare och Antonia du har helt rätt…Det är så underligt och märkligt att människor inte ser detta eller verkar fatta??? Mycket saker har verkligen försämrats och man ser inte direkt någon som reagerar speciellt mycket!!! Ja, svårare tider är helt klart på väg!!! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.