aaaaaAAAA-aj…


Träffade hårt underlag idag.
Dock är jag hel, inget brutet, men heligt förbannad.
Städas inte gatorna alls? Jag har inte sett en endaste sopbil som underhåller trottoarer i veckor. Snön får smälta själv. och snyggt frysa till is. Isfläckar stora som självaste trottoaren med dagens snabbsnö gömdes den helt.
Jag blir lika imponerad varje gång det händer. För det går rekord snabbt. Gravitationen är inget att leka med. Och medan jag skriver kan jag se en kvinna hur hon försöker balansera för att inte halka. Och det gör jag också normalt. Balanserar. Men då måste man se isfläcken.

Gick en tidigt runda i Vasaparken i morse också. Parken luktar. Det luktar inte vår. Eller så luktar våren skit, bajs jag rent av avföring. Det ligger som en täcken över parken. Otrevligt.

Varför städas inte staden? Stockholm. Som ska vara så vackert. Ska vara lockande för turister. Men ska dränkas i grus varje vintern som sen aldrig underhölls under vintern. Vem bestämmer att man ska ha skitiga gator? Kan man inte ta en uppfräschning mellan varven. Är det bara april maj som är städmånader?
Och vad gör grus för nytta idag när isen bildades över den. Den var lika halt för det.
Så städa för guds skull.
Men jag antar att det är mycket bättre att ta betalt för tjänsten sen strunta i att utföra och hålla stan snyggt. SKÄRPNING!!! ….Geab eller Peab eller vad nu ni heter.

icebreaker...foto:AntoniaB © 2013

7 tankar om “aaaaaAAAA-aj…

 1. Hoppas du inte allt för illa däran. Man kan slå sig helt fördärvad. Jag märkte själv igår när jag var ute att det var rent livsfarligt. Krya på dig!

  Gilla

  • Min balanssinne är hyfsat bra fortfarande ( eller är det bara en inbillning jag har) så fallet var hyfsat lyckat. Jag hade ju en kamera i handen så var jag ju tvungen att inte så den i backen. Säger jag, fast allting går i en sån rasande fart när man tappar fotfästet. 🙂
   Träningsvärk har jag i en del muskler. Går över snart.
   Is under snö? man kan inte gör mycket för att undvika.
   Jag håller mig hemma idag dock. 🙂

   Gilla

 2. Oj, vad tråkigt….Ja, man får verkligen se sig för var man sätter fötterna…Det där har hänt mig också fast i år har jag klarat mig…. Hoppas att det gick hyfsat och att du inte får ont i efterhand!!! 🙂

  Gilla

  • Det var första gången i år. Såg ju inte isen under den nyfallna snön. Och kameran klarade sig också som jag hade i handen.
   Ryggen precis börjar låta sig kännas, och jag tror att lårmuskeln som kändes nästan som om den gick av kommer jag känna imorgon.
   Men inget är brutet så jag blir snart bra. 🙂

   Gilla

 3. Tror detta varit på tapeten tidigare,och aldrig är det kul med en skitig början på våren.
  Jag fortsätter att framhärda att fastighetsägare borde ansvara för gångbanan utanför din fastighet. Då voredet mera pengar att läga ps parker till ex.

  Gilla

  • Framför min fastighet och framför jobbet sopar jag rent nästan dagligen. Frivilligt. Men det är få som följer exemplet. Och att affärsidkare med butik inte gör detta har jag också svårt att förstå.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.