känn dig blåst…


Nu ska alla som har en dator eller fler (jag har 5 plus smartphone) betala tv-licens. Oavsett om du tittar på tv på datorn eller ej. Det har ingen relevans.
Jag har aldrig tittat på tv på nätet och kommer inte heller att göra det.
Och säkert är det många som INTE använder datorn till att titta på tv. Det finns tillräckligt mycket att göra på nätet ändå.

Lögner är det värsta jag vet. Oavsett vem som ljuger.
Men ännu värre är när beslutsfattare ljuger och säger att man inte aktivt ska jaga datorägare för att ta betalt.
OCH det är precis vad de gör.

Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson menar att de inte jagar några, däremot  ringer Radiotjänsten hem till en för att upplysa om att man ska betala avgift om man har internetuppkoppling hemma.
Jag vill inte betala tv-avgift för mina datorer och telefon. Lägg avgift på själva tv-programmen om man nu vill se det så får man betala för det… Inte på apparaten. Så jäkla dumt.

Och förresten ska jag betala för min kortavdragare också? Den går på internet.

DN

SvD  AB  Expressen

Annons

28 tankar om “känn dig blåst…

 1. Hej..
  Såg i tidningen igår att det bara gäller folk som säger att dom inte har någon tv det vill säga dom betalar ingen tv licens..
  Då förstår jag det hela lite bättre..Jag betalar tv-licens så för mig blir det ignen skillnad alls..
  Tyckte det lät konstigt igår för vi har 2 tv men betalar en licens och i den ingår ju nu våra datorer telefoner surfplattor och allt vad dom nu tjatar om..Så kan faktiskt förstå att dom kollar upp alla som har ett internet för dom kan ju faktiskt titta på tv..
  Om alla betalade tv licens så skulle det faktiskt bli billigare..

  Gilla

 2. Som jag fattade det hela ska man kunna plugga med en grej ifall man inte tittar på TV på datorn. Tittar aldrig via datorn. Tänker aldrig betala. Det får fanimej räcka med TV-licensen. Någon måtta får det allt vara! 😛

  Gilla

  • Förstår inte varför vill de inte lösa situationen med att den som vill se tv på datorn får betala för det. Simpelt enkelt.
   Det diktatur i högsta grad. Man har bara ett val. Betala eller använd inte datorn. Men eftersom man är tvungen att använda datorn idag så är du tvungen att betala ändå.
   Diktatur i demokrati.

   Gilla

 3. Jaha det låter ju kul 😦
  Jag har fyra datorer hemma sen har vi 2 smartphones ochy vi tittar aldrig någonsin på tv vare sig i datorer eller telefoner varför ska jag sitta och titta i en liten mobil eller 22 tums skärm som hör till stora datorn när tv skärmen är 42 tum och då kan jag slappa i soffan..jag tänker inte betala för några datorer det var det nest idiotiska jag läst..Dom borde ju i såna fall kunna se om man har tv i dator eller telefon..Vad less jag blir jag betalat för mitt internet jag betalar tv licens med mera med mera nu räcker det…

  Gilla

 4. Om man nu tvunget måste ha in pengar för någonting bolagen i första hand la upp själva gratis på nätet så kan de ta betalt för sina streaming-tjänster och låta alla som inte använder datorn som en tv vara ifred….

  Gilla

 5. Pingback: Tv-avgift för datorer | PlusEtt Bloggen

 6. Lagen säger (1989:41, 2§) ”En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål.”
  En dator är inte ”_avsedd_ att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV-program”. Att den är _kapabel_ till att ta emot streamad (vidaresänd) TV är långt från att vara _avsedd_ att vara det!
  Så berätta hur många datorer du har hemma. Själv har jag 6, plus en iPad och en iPhone som _kan_ ta emot deras streaming, men _inte_ TV-sändningar(!) plus att ingen av dessa prylar är _avsedda_ för det! Så dom kan inte hämta några pengar från mig. Jag för detta gärna till rättegång.

  Gilla

 7. Om du nu varken har TV, eller ser på web-TV, så har du i alla fall i alla tider tvingats betala för t ex TV4 TV-sändningar. Och det tvingas även de som är både döva, bilnda och saknar både TV och dator att göra.

  Gilla

 8. Jag har betalt tv-licens i hela mitt vuxna liv. För övrigt har jag ingen åsikt i ämnet, eftersom det inte påverkar mig.
  Förutom då, att jag inte gillar tv-licensskolkare.

  Gilla

  • Tv-licensskolk är om jag faktiskt använder tjänsten men låter bli att betala, Om jag inte har intresse av tjänsten som erbjuds och inte heller använder den så skolkar jag inte från något. och ska därför inte behöva betala.

   Gilla

   • Vem ska betala radio- och tv-avgift?

    Alla hushåll/företag som äger, hyr eller lånar en tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift (enligt 2a § lag om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst).

    Tittar du inte på SVT? Du ska ändå betala radio- och tv-avgift.
    Använder du bara tv:n för att spela spel eller titta på film? Du ska betala radio- och tv-avgift.
    Har du dålig mottagning? Du ska ändå betala radio- och tv-avgift.
    Är du utländsk medborgare och enbart har fritidshus i Sverige? Har du tv-mottagare i fritidshuset ska du betala radio- och tv-avgift till Radiotjänst.

    Du får ha hur många tv-mottagare som helst i hushållet, men behöver bara betala en radio- och tv-avgift. Till ett hushåll räknas de personer som bor på samma adress och ingår i familjegemenskapen. Till hushållet räknas också t.ex. fritidshus, husvagn eller tillfällig bostad på annan ort.

    Radio- och tv-avgiften är lika för alla. Det finns alltså ingen student- eller pensionärsrabatt.

    Källa: Radiotjänst

    Gilla

   • Visst, det är helt möjligt med en sådan lösning.
    Men det kvarstår att RT kan inte kräva någon på pengar för datorinnehav, då den – enligt lagtexten – inte är en TV-mottagare.

    Gilla

    • Förlåt, jag bör förtydliga: Visst, din lösning är fullt möjlig, MEN varför skall de som redan betalat TV-licens betala igen för att kolla på Play? Lösningen vore att man knappar in avtalsnumret för sin licens ihop med namn och personnummer för att verifiera att man redan har betalat licens och slipper då betala för att kolla på Play. Detta skulle dels troligen inte tillåtas av datalagen om personuppgiftshantering, samt skulle kosta mycket pengar att sköta. Men _möjligt_ är det, rent tekniskt.

     Gilla

     • Jag köper din lösning, den är smart.
      Radiotjänsten borde ha hittat en bra lösning först. Men det verkar bara att RT är bara ute efter intäkter. Deras ekvation är enkelt, antingen betalar du tv-licens och därmed inte behöver betala mer, eller så har du säkerligen dator och då ska du betala ändå, oavsett varför nu man har dator.

      Gilla

    • Sen kan man göra som DN och Aftonbladet gör också. Snart kan man inte läsa utan att betala för det heller. Fler och fler artikel är märkta med DN+ och Plus för aftonbladet.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.