kliniska lägenheter kan reta mig…


Bilden här nere såg jag i Svenska Dagbladets bostadsbilaga. En  bilaga som jag gång på gång avbeställer, men rätt som det ät dyker den upp typ efter sommaruppehållet.  Jag har dock  inga planer att flytta så jag behöver inte en extra tidning till att släpa ner till pappersinsamlingen.
Bilden som retade upp mig är från senaste numret:

utstuderat från SvD bostadsbilaga.

Och varför reagerar jag?  Det är en avskalad lägenhet i en bostadsreportage.  Snyggt tycker säkert många. Kanske även jag. Men när t.o.m påsen  på tamburmajoren ska va speciellt blir jag smått irriterad.  Säkert har jätte många så här hemma. Lägenheter som inte ser ut som om någon bor där. Ingenstans ligger en onödig pryl. Allt är bara perfekt.  Samma sak när man tittar på inredningstidningarna.  Vackra lägenheter och vackra hus. Visst. Men bor några där?  Måste man alltid utplåna all det mänskliga?
Visst… jag skulle också ha så där prydligt och kliniskt hemma. Inga onödiga prylar  allting fint arrangerat. Minimalistiskt kliniskt. Jag har inga barn så det skulle funka. Men det gör bara inte det.
Därför får jag mycket mer nöje av  att titta på riktiga lägenheter, med mer liv i. En blogg som jag prenumererar på är The Selby. Bloggen  visar upp Todd Selby´s fotografier om framträdande indiemusikers, konstnärers, formgivares och skådespelares hem. Syftet är att fånga in intressanta människor i deras kreativa utrymmen.
Kan ju vara så också (kan jag ju ha fel) att kreativa människor är mer trygga i sig själva, och att av kliniskhet är få som blir inspirerad av.
Några bilder ur hans senaste besök hos Paco Pinton  book editor och kläddesigners i Madrid.  Kanske gillar jag inte allt jag så men är en levande lägenhet med levande människor i. Och terrassen sen….hmmm. Det skulle jag dö för.
Madrid-2

kryddor i madrid-2

bokhyllan-2

Jag gillar att inget är tillrättalagt. Jag gillar  att det inte ser ut som om en  homestylist fick gå löst på lägenheten förre fotograferingen.  Jag gillar att kryddorna kan liga i vilken burk som helst utan att form och färg har matchats. Jag gillar stöket i lägenheten.  Det är bara tre bilder här av kanske 100. Så man kan se in i varje vrå i princip. 🙂

(Bloggen har mer en 100 tusen besökere per dag. Jag är en av dem, även om jag inte går in dagligen.
Mathias Dahlström restaurang också fick besök av Selby.)

6 tankar om “kliniska lägenheter kan reta mig…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.