min statistik och andras kaffe…


Min statistik gjorde en riktig djupdykning. Och det började för en vecka sen. Undrar vad har hänt. Har alla lagt av att läsa bloggar helt plötsligt? Eller är det nåt annat?
Köttskandalen som grenar ner sig till bloggarnas värd också? 😉
Men jag klagar inte på kommentarer, det är inte det. Men allting känns så……………..dött.

Och bara för att det är så dött och så få besökare så är det ett alldeles utmärkt tillfälle att pusha för mina andra sidor 😉

 • Foto till salu  där jag säljer fotografier. den är öppen fram till maj. Då släcker jag ner den. och flyttar bilderna till:
 • Checkpoint:beauty handlar om skönhet. dock skriver jag inte varje dag där utan bara när jag har nåt intressant att dela med mig. (intressant enligt mig) 🙂

Ja, det var allt. Vill någon länka till sidorna blir jag naturligtvis glad, men det verkar som idag är länkningar inte alls inne utan man har glömt bort deras betydelse.

Nu är det lajka som gäller. Snabbt och smidigt. Man behöver inte engagera sig så mycket. Märks speciellt när de utländska som lajkar mina rena texter utan bilder. De kan ju trots allt inte veta vad jag skriver om. Men inlägget gillas ju ändå.  Ingen har tid längre eller väldigt få. Väldigt få (menar dem svenska läsare nu).
Jag märker på mina kunder också hur de stressar. Springer ständigt runt med en kaffemugg i handen för de aldrig har tid att sätta sig någonstans i lugn och ro för att dricka och hämta andan lite. Tänka efter och njuta av kaffet. Bara njuta. Nej. Man ska inta kaffet/teet på gatan och stressa vidare.  Och helt plötsligt tänker inte heller någon på hur mycket pappmuggarna belastar miljön.
När jag frågade varför man inte tar det lite lugnare fick jag svaret…inte har jag väl tid för att sätta mig tre gånger om dan för att dricka kaffe.  Hmmmm….vad har hänt? För bara cirka 10 år sen ingen sprang på gatorna med pappersmuggar i handen.  Hur gjorde de? Drack folk aldrig kaffe förr? Vad var deras hemlighet?  Kanske drack man inte heller så kopiösa mångder kaffe som man gör idag.  Folk har kaffe i sina ådror istället för blod.  Och vet inte om någon har märkt det men jag tycker att dessa muggar blir bara större och större och större.

Japp…det var det om statistik. Vad tankarna drar iväg ibland, eller hur. 😉

Annons

24 tankar om “min statistik och andras kaffe…

 1. Jag har funderat lite mer på statistiken och bloggandet. Även jag har uppmärksammat en nedgång gällande besökare till min blogg. Detta gäller lajkande, kommentarer och de som inte gör något alls. För min del är det ingen stor grej. Det som däremot gör mig förbannad är dom ”vänner” som man har i sin ”community”, som i en del fall aldrig ens orkar att lajka de bilder jag lägger upp i min blogg.
  Jag går runt till alla som jag har i min ”community” och åtminstånde lajkar deras inlägg (en del är på franska, jag kan inte franska 🙂 ). Vad är annars vitsen med att följa varandras bloggar?
  Jag ger aldrig negativ kritik vad gäller foton, målningar eller digitala framställningar. Av den enkla anledningen att jag själv är en amatörfotograf med bara en gnutta kunskap. Och jag vet ju inte vad grundtanken med bilder är. Om den inte är utvecklad i ord i bloggen.
  Jag är glad att ha dig som vän 🙂 i min community.
  *** Ha en bra helg ***
  P.S.I. Jag var inne och kollade din källkod på den här sidan 🙂 Nu förstår jag än mer vad du menar med statestiken 😉 Tyvärr så visar den inte mobiler D.S.
  P.S.II. Visst är Night Lady en snäll varelse? Jag har känt henne i många år via internet och bloggar D.S.

  Gilla

  • Ja, hon är verkligen snäll.
   Vissa bloggar besöker jag varje dag medan andra mer sällan men då läser jag och kollar allt jag missat. Och masskommenterar. 🙂
   Kanske missar jag mer när det är semester. Men det är förlåtligt. 🙂

   Gilla

 2. Så där nu har jag alla dina sidor på min blogspot din blogpot i min blogspotlista din wordpress i wordpresslistan har inte så många i wordpresslistan där utan bara dom som går dit och skriver..Dina andra 3 hamnade på vänners andra bloggar allt på höger sida..Jag tycker länkar är bra för då hittar jag ju alla sidor direkt..
  På Night Lady online har jag även lite andra ställen som jag har det sitter högst upp till höger..
  Blingee picture trail med mera har nicki på bloglovin men jag har inget konto där alls men min wordpress har bara hamnat där varför vet jag inte..
  Sätter in alla dina lämkar på min wp nästa vecka hinner inte idag.
  Ha en fin helg nu kram .

  Gilla

 3. Hej Antonia..
  Jag har skrivit på din blogspot men jag hittade ingen bloggintresserade jag ville lägga till mig på din sida..
  Men sätter länken till din blogspot där nu plus din wordpress och dom andra 2..

  Vad nera jo det är verkligen dött här på wp just nu konstigt..
  Ha en fin helg nu så hörs vi Kram Nicki /Night Lady

  Gilla

 4. Visst är det så att det är färre besökare på bloggarna men jag tycker att det är tillräckligt många för att jag ska fortsätta att skriva inlägg. Numer har jag dock bara en blogg som är aktiv.
  Tänk att vi alltid måste ta efter amerikanarna i allting! Coffee to go har ju varit deras melodi sen länge. Så dricker jag inte mitt kaffe. Kaffe och stå kan det bli på mackarna när man är ute och åker. Numer finns det ju kaffe som smakar riktigt bra där .
  Trevlig helg!

  Gilla

 5. Det är något konstigt som hänt. Det är mycket mindre besökare. Var är dom? Har luften gått ur nyhetens behag. De kanske dricker kaffe och sitter och pratar med varandra istället för att glo in i en skärm hela tiden. 🙂 Ska kolla på din beautyblogg och puffa lite för den.

  Gilla

  • Alltså statistiken verkligen damp ner och den fortsätter. Jag är nere där jag började en gång. Och det är bara på en vecka.
   Antagligen finns nåt kollektiv tänkande följt av kollektiv handlande.
   Kaffet som spökar. 😉

   Gilla

 6. Hej min vän..
  Fattar inte vad det är med sidan när jag vill klicka på gilla knappen så händer ingenting alls..
  Får testa senare eller i morgon den verkar vara nersläckt..
  Och var folk håller hus vet inte men jag har haft fullt upp har en helsikes massa foton i datorn..
  Måste ta hand om dom för minsta lilla fel kan man ju helt plötsligt bli av ned allt..

  Har bränt in 1794 bilder på cd nu idag och igår har även lagt dom på min externa hårddisk..
  Hur gör du när du spar alla bilder man kan ju inte behålla allt i datorn för evigt..
  Ska ta lite av det varje dag framöver så kanske jag äntligen blir klar..
  Om du tittar hos mig så har jag länkar till alla mina wordpressvänner
  sen har jag alla mina blogspotvänner och en modul är för vänners hemsidor..
  Jag länkar gärna till alla dina..

  Alla mina privata vänner länkar till alla mina 3 bloggar..
  Night Lady som är mitt nick från windows live spaces
  snow white som är min hyllning till walt disney den är
  alltså inte till för barn

  alla mina vänner har varsin disneyfigur vi har alla varsin disneysida
  jag fick min snövit titel på en sida som heter planet mobil i början på 2000
  och på den väger är det..

  Jag länkar aldrig till min facebook dom som vill hitta mig hittar den ändå..
  jag ska sätta dina länkar både hos nicki och night lady så fort jag hinner..
  Ha en fin dag kram Nicki

  Gilla

  • Mina vänner bloggar inte. Och läser inte heller vad jag skriver. Förutom en vän. 🙂
   De fattar inte varför jag håller med det. Sen har jag mina kunder och de vet att jag bloggar men de läser inte det heller.
   Jag visste inte om dina andra bloggar.
   Får kolla dem också. 🙂
   Kram

   Gilla

  • Efter den senaste uppgraderingen gömmer sig knappen bakom den första gravatarbilden. Säkert kommer det att rättas till. 🙂
   Ju det är viktigt att ha bilderna separat.
   Jag har externa hårdiskar. Och numera har några stycken. De rymmer en TB .. Duger gott.:)

   Gilla

 7. Ja, det kan ju bero på många saker, men är det bara en veckas danande Antonia så behöver det inte betyda så mycket?…. Man har ju perioder man kanske inte hinner att gå in eller ens orkar läsa bloggar? Man bloggar ju mest för sin egen del, men det är såklart otroligt roligt med följare och kommenterar de så är det ännu trevligare…. Du är en aktiv bloggare och det är roligt med engagemang…man märker att du verkligen gillar att blogga så sluta aldrig med det eller håll på så länge du själv tycker det är roligt!!! Jag själv följer ganska många bloggar nu fastän jag bara varit här 2 månader nu, men då upptäcker jag att det är ju inte så många som lägger ut inlägg så ofta…utan det är samma bloggar…kanske ett 10-tal som är aktiva och nästan skriver varje dag i sin blogg….
  Ja, människor är verkligen stressade idag…Jag har själv blivit lite stressad inombords för dagarna går så fort och på kvällen känner jag inte att jag hunnit allt jag velat och borde under dagen…Tror inte det är så hälsosamt att känna så….bättre om man försöker tänka på allt man gjort som är bra istället!!! Önskar digen jättebra dag!!! 🙂

  Gilla

  • Stress kommer bli det största problemet för folk i framtiden.
   Visst kan man blogga för sig själv, och det gör ju egentligen alla, men det skadar inte heller om någon vill läsa det man skriver. Det är ju det roliga med det hela.
   Ha en bra dag du med 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.