ska vi bli kedjade vid mobilen?…


Vem är det som kommer på alla nymodigheter? Nymodigheter som sen inte ens fungerar. Accesskort istället för remsa är en ny företeelse som inte fungerar som det ska. Men kanske med tiden blir den som man har tänkt. Undrar hur lätt det blir för en turist som kommer till Sverige. Och kanske, jag menar kanske inte kan Svenska och kan inte heller engelska. Och vill åka buss. Hur ska turisten knäcka den koden.

genomskinligEller dem nya toaletterna. (Nåja inte den som syns på bild helt i glas men med spegel yttre yta) Som man ska öppnas med en smskod. Tänk om man råkar glömma  telefonen hemma. Sånt händer ju. Eller man har bråttom in på toaletten. Sånt händer ju också. Plötsligt illamående, magknip osv. Ska man stå framför en låst toalettdörr och skicka iväg en sms – vänta på smssvar – knappa in koden och sen kanske öppnas dörren om allting har gått som man har tänkt från början.  MEN…det finns alltid ett men. Då folk är stressiga, mår genuint dåligt och bara vill in snabbast möjligt, hur rätt blir det då?

Måste verkligen allt skötas på mobilen? Kan inte utvecklingsdepartementet hejda sig? Och hitta lösningar som är mer gångbara.  Eller är jag mossig?
Är det bara unga spänstiga med supersyn som utvecklar allt, och tänker inte alls på dem som har redan levt ett tag, kanske inte ser så bra att de kan läsa småbokstäver i en telefon, eller håller inte tät hela vägen hem. Men även unga kan drabbas av plötsliga åkommor som gör att snabbt ska in på en toalett. De kan också vara glömska, eller kanske inte har pengar kvar på kontot.

Men som vanligt… det är säkert bara jag som är upprörd som i princip ändå nästan aldrig använder offentliga toaletter. Men som utvecklingen går får vi bli kedjade till våra mobiler i framtiden. Och helst ska den vara fulladdad med pengar  samt ha batterier som aldrig sviker.

Det var det för idag. 🙂

Annons

24 tankar om “ska vi bli kedjade vid mobilen?…

 1. Det kommer att bli så att man kommer betala allt med sin mobil om man blickar in i framtiden. Dock ska det f-n vara enkelt och smidigt att betala och inte vara en vetenskap. Dessutom ska det anpassas för alla grupper; ungdomar, vuxna, pensionärer, ny svenskar, turister mm mm.

  Gilla

  • Inte undra om att folk inte har koll på sin ekonomi.
   Och om en kund vill betala i min affär med sin mobil hur kommer jag veta att hens telefon är att lita på och är inte manipulerad i förväg, så att pengarna verkligen kom in i mitt konto?
   Vad händer om telefonen bara lägger av eller laddar ur?
   Måste allting gå så fort framåt? Utan att den är verkligen utprovad.

   Gilla

   • Media är snabba att skriva en massa artiklar om saker som de inte riktigt förstår, bara för att jaga läsare 😉 Men visst finns det problem. Men så är det med det mesta, det finns en tröskel 😉

    Gilla

 2. Farsan var på besök i början på veckan och de två saker han reagerade på var.
  1. Att det är så sjukt dyrt att resa kommunalt. Borde inte priserna sänkas här? Istället så höjer man kostnaderna trots sjukt dålig tidtabellupprätthållning. Och sen ökar man boendeparkering, bensin, inför tullavgifter (flopp) för att det är ”fult” att köra bil eller?
  2. Han undrade varför det inte fanns typ 24 och 72 timmars biljetter istället för alla dessa remsor. Och det finns det men alla han pratade med i ”luckan” kunde knappt förklara på Svenska vad som fanns. Jag tipsade honom sista dagen om att prova Pressbyrån istället, men då var det redan för sent såklart.

  Gilla

  • 1. ja, det är svindyrt. I Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet känner bara till en sak och det är höja priserna. Politiker samarbetar aldrig och vet inte heller längre vad pengar är värt.
   2. Vore inte helt fel att utbilda den egna personalen, men allt det där outsourca till olika företag där den ena inte vet vad den andra gör underlättar inte. Dessutom tror jag att omsättningen bland personalen är också stort. Och nya utbildas inte men en fusklapp kan inte vara så svårt att trycka upp där det står vad finns det för olika alternativ.
   Men att ha allt elektronisk är farligt och för jävligt också.
   Du ser bara fördelar, jag ser även nackdelar. 🙂
   Det finns faktiskt äldre som inte kommer hänga med i utvecklingen. De kommer blir förlorare och utnyttjade.
   Man borde sakta in och ha kanske den gamla lösningen också kvar minst kanske 10 år.
   Åtminstone tills den tekniska generationen har gått in i ålderdomen i en naturligt följd.

   Gilla

 3. Håller med dig börjar redan lessna på denna mobilhysteri..
  Förutom att folk går med näsan i sina mobiler för jämnan
  så kan jag nu inte åka buss eller tunnelbana..Jag åker sällan kommunalt
  men om jag skulle behöva det så har jag ingen lust att använda mobilen..

  Och toaletter nu är måttet rågat undrar just vad nästa grej blir
  ska man kanske betala allt man handlar med mobilen snart
  och äta ute med mera..

  Ju mer tjat det är om mobiler desto mer anti blir jag..
  Jag vill ha den att ringa med och inget mer..

  Tycker synd om alla gamla som inte vill eller har mobiler..
  Dom får väl sitta hemma resten av livet för dom kommer
  ju inte att klara sig utanför sin ytterdörr..

  Gilla

  • De som bestämmer över oss vill att vi ska betala med mobilen. Det är redan i gång.
   Gillar inte heller. Och blir nog en av de sista så tar detta till mig.
   Jag vill ha en telefonräkning på min telefonräkning och inget annat. Inte så konstigt att så många hamnar i skuldfälla, när de aldrig eller sällan haft kontanter i sina plånböcker. De har väl ingen plånbok heller.
   Ett konstigt ord är plånbok egentligen. Varför är den en bok och vad är plån?
   Jag gamlingar kan inte ha lätt.
   Måste allting ske i en sån rekordfart?
   Kram

   Gilla

 4. Det är så dumt med sådana här stolligheter. Tekniken skall användas där den är till hjälp.
  Det mest självklara vore att man antingen kan öppna dörren med sms eller med mynt. Då borde alla vara nöjda.

  Gilla

 5. Nä, du är inte mossig. Man kan bara hoppas att allt det här av sig självt vänder framöver. Att vi lär oss att teknik – speciellt digital sån – INTE är lösningen på allt. Det finns alltid hoppet om att man lär av sina misstag; läkarsekreterare är ett yrke igen har jag förstått 🙂

  Gilla

  • Jag är säker på att det kommer slå tillbaka med all teknik. strömmen går ju numera allt oftare tex. Och alla hackare är oss hack i häll eller rättare sagt är det de som förleder oss 😉

   Gilla

 6. Jernhusen AB som infört det här med sms på muggarna! Nä, det är för jävligt. Tänker på alla äldre som inte ens har någon mobil. Tiden är ur led. Vi får börja göra våra behov på gatan helt enkelt. Då kanske idioterna vaknar upp. Det måste finnas alternativ till mobilen. Man kanske skulle kunna tänka sig både ock! Nej, nej! Då blir det för bra. Jag tycker att toaletter ska vara gratis. Avskyr att det ska kosta. Ibland har man ingen femkrona!

  Gilla

 7. Öppna toadörren på stan med sms-kod, va häftigt (fast hemskt)
  Vi som då vet (med hjälp av ditt inlägg) kanske kan köpa en kod innan vi går hemifrån ?? Eller blir den för gammal då ??
  Vad kostar det att få en kod att gå på toan för ?? Måste man begära en kod till specifik toa ??
  Kanske krångligare än man först tänkt.
  (nu har all inlogging här under försvunnit för mej igen – SÅÅÅ trist med all denna inloggning varje gång. AVTÄNDANDE att svara…när det inte fungerar- vet du varför ??.)

  Gilla

  • Jag vet inte hur mycket det kostar men inte är det gratis.
   Urbota dum ide. Drabbas du av nåt akut och du måste snabbt in kommer du aldrig att klara kodandet och eventuell felskrivning.

   Det där med inloggningen. Typ varannan vecka måste även jag logga in. Men skaffa en konto så då slipper du tappa bort dina uppgifter från linjen. Men klicka på linjen en eller två gånger så kommer kanske ditt namn fram.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.