rekommenderar…


Av en tillfällighet hittade jag en sida.  Den heter MEETUP. Där likasinnade kan träffas. I grupp naturligtvis. Det finns det mesta och kan botaniseras över hela välden. Mötena är förstås  IRL. Som vanligt krävs det inloggning. ( Är det bara jag som tycker att det är jobbigt med alla dessa inloggningar som drabbat världen? )

Kollade upp om det finns en grupp för fotografer och det fanns det. Ca 300 medlemmar har gruppen. När jag läste medlemmarnas presentation stod nästan alltid ->att jag nyss flyttade från USA, England eller New Zeeland, Indien, Ryssland …listan är lång. Såg inte så många svenskar i gruppen med andra ord… Kanske vore inte hel fel att öva på min rätt så usla pratengelska ( har mindre problem med att läsa), men samtidigt hellre övar jag på min svenska istället  medan jag kanske kan utvecklas som hobbyfotograf och i slutänden tar bättre fotografier. Dock finns det renodlade språkträffar också.

meetup

Jag går ju runt oftast runt själv och hittar motiv, men ibland vore inte heller helt fel med sällskap. Och i vissa situationer vore absolut att föredra att inte gå runt själv. Typ tidigt på morgonen eller sent på kvällen.   Nyligen blev en man rånad på min gata på sin kamerautrustning under knivhot så alla gånger vill man inte vara själv.

Nåja.. jag kan ju alltid starta en egen grupp, men jag är inte en ledartyp. Dem kvalifikationer har jag inte grävt upp än ur djupet. Och vet inte heller om jag vill släppa löss den, för nog skulle jag lätt förvandlas till en otäckt diktator. 😉

Annons

6 tankar om “rekommenderar…

 1. Snart får vi väl logga in och logga ut till själva livet. Är det så fel att vara några stycken som samtidigt är på fotopromenad? Borde vara spännande sen att jämföra bilderna och se hur var och en har uppfattat motiven.

  Gilla

 2. Tänk vad mycket man kan hitta på nätet. Vilken otrolig värld vi lever i. Men gå runt med en kamera kan man nog inte göra hur som helst dessa tider i en stad. Man måste gömma guldarmband och halsband för tjuvarna ser allt. Man får skaffa sig lite spray och ha med sig som reserv ifall det skulle komma en dåre. 😛

  Gilla

  • Utvecklingen är inte det bästa. Men en pepparspray lätt kan vändas mot en själv. Och man har bara en chans och gäller att den är vänd åt rätt håll i nervösiteten och rädslan som lätt kan lamslå en.

   Gilla

 3. Det där med att gå ut ensam tidiga mornar och sena kvällar har jag haft i bakhuvudet flera gånger. Förra året var jag ute en del mitt i natten. Förmodligen är det att utmana ödet. Örebro är ingen fridfull stad. Här förekommer alltför många våldtäkter, grova våldsbrott och mord för att man skall känna sig trygg. Oftast har jag med mig ryggsäck med ett par extra objektiv, förutom kameran. Skulle gråta blod om jag blev av med min utrustning.

  Gilla

  • Det är skönt att veta att det är inte bara jag som har sådana tankar.
   Det är kanske lättare när det är ljust, men kanske är det bara en inbillning. För händer det nåt är det förbaskat ensam på gatan ändå.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.