hängsle och skärp kan behövas…samtidigt.


Man kunde tro att man kunde ha sin blogg i fred tills tidernas ände. Så är ju inte fallet. Jag såg en vackert bild hos Replicant Cores fotoblogg. Jag gillar hans artistiska behandling av sina bilder. Det ger mer än mina raka bilder.  Kanske ska utveckla mer min artistiska sida också.

Men det var då bilden om bron som påminde om en bro jag själv tog med mig från Düsseldorf för några år sen. Alltså bilden inte hela bron så klart. Så jag sökte på Düsseldorf och hittade just det inlägget. Dock bilderna var inte där. Min Slideshow är borta. BORTA. och därmed inte en endaste bild kan ses. De har lagt ner verksamheten.
Inlägget också förlorar en del för dem som kanske hamnar just på den sidan. Visst jag kan leta fram från min hårddisk men det kräver ju en hel del. Och när man vill visa många bilder var ju slideshow en snygg alternativt istället får smårutor som man kan göra i sidan idag och det är få som orkar klicka på första bilden för att få den större och bläddra igenom, eller alternativ att man lägger in normal storlek efter varandra. Och så får man skrolla mycket.  Men har man kanske 30 bilder på ett svep då är kanske inte det bästa lösningen.

Jag kommer sakna Slideshow och vet inte heller om jag vågar testa nån annan aktör, för hur länge de kommer att finnas. Eller ska man ha både hängsle och skärp i fortsättningen?

Dessutom har jag märkt att bilder har försvunnit från andra av mina äldre inlägg med. Enstaka bilder.  Gillar inte det heller. För många av inläggen där det finns bild blir rätt så meningslösa när bilden inte finns med.
I arkiven finns inlägg från januari 2007. Det är ju inte heller korrekt för jag började tidigare men när Aftonbladet la av sin bloggverksamhet, gick inte hela importeringen igenom. Varför? vet ej.

Det är inte hela världen MEN DET ÄR MITT HELA LIV!!!!…….nääää bara skämtar. 😉 Dock synd att man inte kan lita på att saker fungerar och att den ska ha ett evigt värde. 😦

Annons

10 tankar om “hängsle och skärp kan behövas…samtidigt.

 1. Tråkigt att bra grejor läggs ner. Jag har också back-up på bilderna jag lägger ut men det är inte lätt att återfinna dom när det har gått ett tag.
  Slideshow var bra. Som du skriver finns det säkert andra liknande verktyg nu. Jag har en sida på web-htoell och då kan man skapa det mesta om man är haj på html-kodning (vilket jag inte är)

  Gilla

 2. Kommer ihåg dina slide shows. Jag började aldrig med det. Kanske lika bra det. Har inte märkt att något har försvunnit för mig. Men kollar inte så noga heller. Man bara öser på framåt. Men utan bild kan ett inlägg verkligen förlora allt. Men å andra sidan får väl läsaren använda sin fantasi! Man kan undra vad man ska göra med sin blogg och alla inlägg. När tar det slut liksom! Hur mycket kan man lägga in och om man sen vill spara hur gör man det? Sparade lite från AB-bloggen innan den stängdes. Det var lite puligt.

  Gilla

  • Det är inte direkt att jag går och kollar bak i tiden, men ibland händer det och vid sådana tillfällen som jag upptäckte att saker försvann.
   Platsen vi får använda blir bara större och större. Så där är jag inte orolig.
   Men man vet aldrig hur utvecklingen går och så helt plötsligt får man ett brev att nu är det slut. Flytta eller dö.
   Så gjorde ju Aftonbladet.
   Slide som de hette ingick i en annan sida som hette BEBO. den finns visserligen kvar men slide gick i graven och därmed alla slideshow. Så det ser lite konstigt ut när man uppmanar titta mina bilder från paraden. Och så finns inget.
   Måste hitta annan lösning. För det kommer dagar när av olika anledningar vill jag visa många bilder. Ingen vill kanske skrolla igenom 40 bilder på ett svep.

   Gilla

 3. Låter ju väldigt tråkigt tycker jag…inte kanske för att det är hela världen, men man vill ju att det skall funka och bilderna är ju viktiga när man skriver… Ja, det är ju ingen idé att deppa heller utan man får alltid ta nya tag för livet går ju trots allt vidare!!! Jätteroligt att läsa dina varierande inslag Antonia!!! 🙂

  Gilla

  • Man får gå vidare.
   Det är som bloggen är ens lilla barn. I alla fall något man tar hand om, ömmar för och sköter den nästan dagligen.
   Nåväl…man ska inte ta det alltför seriöst.

   Gilla

 4. Ja du Antonia tiderna förändras och värderingar med den… Inte kul att bli besviken. Upptäckte jag själv här om dan… INTE kul, så jag förstår din indignation

  Gilla

   • Tack Antonia för dom fina orden, värmer.
    Jag vet att du är konstnärligt lagd, annars skulle du inte ta så fina bilder.
    Tråkigt med din bro och övriga bilder.
    Att bära både hängsle och skärp hjälper tyvärr inte.
    Om man inte har en egen server som man lägger upp bilderna på.
    Ingen leverantör som typ WordPress, Blogger osv kan garantera något.
    Dock brukar seriösa ge besked om eventuellt borttagande av bloggar.
    Så att man har en chans att tanka ner bloggen och spara på sin egen hårddisk.
    Låt inte detta mörka ner din kreativitet.
    Jag ser fram mot att besöka din blogg även i fortsättningen.

    Önskar dig en fin helg!
    tg aka Replicant Core

    Gilla

    • Jag tror att jag fick besked. Och naturligtvis har jag bilderna någonstans i min hårddisk. Får väl lägga ner tid för att gräva fram dem. Och lägga till dem, tills dem som jag vet att det är borta.
     Men lite ledsen är jag men ska inte deppa länge för det. 🙂
     Du är välkommen så länge du vill.
     HA en skön helg du med.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.