migrän här…god morgon…


Alltid lika kul att vakna med migrän. 😉  Precis.  Jag undrar alltid varför  jag får den men har aldrig svar utan får lida igenom spektaklet. Klockan 5 mådde jag finfint, dock kl 6 var migränen i full blom. Undrar vad som har hänt mellan 5 och 6 ?

Hörde nyligen i ett radioprogram att ett forskarlag har kommit fram till att blixtnedslag! i närheten kan orsaka migrän.  Jag säger bara …vilken bullshit…forskarna kan komma fram till vad som helst bara viljan finns.  Jag tänker på tiden när jag fick migrän 2-3 gånger i veckan eller när migränen höll sig upp till 2 veckor i sträck och till slut blev jag inlagd för läkaren till slut misstänkte hjärnhinneinflammation. Ryggmärgsproven visade att det inte var det. Och det tog ytterligare 2 veckor innan migränen klingade av.
Nu är det ändå lättare för anfallen kommer inte lika ofta men helt borta är de inte. Och inte heller sett eller hört att blixten hade för si varken förr eller nu.
Forskning är som statistik. Man tar alltid fram det det man vill få fram.

Men jag är på jobbet.
Vad kan man annars göra? Däremot kunderna stannar hemma för det minsta lilla magont ringer en timme innan besöket fast de har insjuknat ett par dar innan… och blir dessutom sura när man debiterar dem för uteblivet besök.

Annons

22 tankar om “migrän här…god morgon…

 1. ”Känner du början till huvudvärk eller migrän kan du prova att dricka te på lavendel eller kamomill. Båda är avslappnande. Har du haft långvariga besvär är en kur med guggul-preparat mycket renande och balanserande. Man kan också använda örter som hjälper levern eftersom den ofta är inblandad vid långvariga migränproblem – inte minst om man ätit starka medicner mot migrän.” Läs mer här:

  http://www.ortguiden.se/h%C3%A4lsoproblem/migr%C3%A4n-huvudv%C3%A4rk-1997667

  Såg att du testat akupunktur. Men tre gånger är nog för lite. Det är levern och mjälten som måste stärkas. Kanske. Läs mer här:

  http://migrania.se/getpage.asp?do=migranhuvudvarklindrasmedakupunktur

  Gilla

  • 2 länkar och så får man vänta på att jag godkänner den. 🙂
   Det är inte så att det är tre gånger jag provade akupunktur. Utan 3 kurer på 10-12 behandling vardera.
   Sista gången var rent av för jobbigt. Jag stod till slut inte ut.
   Och jag är extrem smärttålig ändå.
   Det var inte att hon stack in i nålen. Det var ju ingenting. Men när det kom till manipuleringen av nålen kändes det bokstavligen som om hon snurrade upp nerverna på nålen. Mot slutet kom reaktionen även om hon inte snurrade nålen också. Och kroppen ville inte heller släppa nålen.
   Jag vill inte göra om det.
   Jag ska testa teerna. De gör inte ont.
   Jag hade en massageterapeut som hyrde rum på kliniken. Han kunde ta bort pågående migrän med en särskilt teknik de lärde sig i skolan. Problemet med det att det är svårt att boka en omedelbar tid hos en massör. Och min migrän kommer inte på schema direkt. 😉

   Gilla

   • Okey! Men jag tror mycket på örternas inverkan. Det finns örter mot allt. Spända muskler förvärrar och massage är bra. Har väldigt sällan ont i skallen. Jo, om jag druckit för mycket sprit. Men då är det en massa vatten som gäller. Plus en Treo!

    Måste du godkänna länkarna. Var då?

    Gilla

    • Jag får ett meddelande att jag har ett svar som väntar på min godkännande. Det hittar man under fliken kommentarer. Texten är då helt gulmarkerade och om man sveper över den så finns olika alternativ under texten och en av dem ( jag tror att det är den första) är godkänn.
     Oftast spam innehåller massor med länkar.

     Jag får testa örterna. Inget ont i dem. 🙂
     Om du har druckit för mycket testa Resorb med. Den återställer kroppen ganska så bra.

     Gilla

 2. Hej..
  Vad trist att läsa att du har migrän..Jag har det också men mycket sällan men inget hjälper när det väl börjat..Då kan jag lägga alla aktiviteter åt sidan för det är ingen ide att påbörja något alls då..Hoppas din dag blir bättre..
  Tack för kommentaren i min fotoblogg kul att vi vandrar på samma gator..Ska leta efter dom andra tassavtrycken..
  Ha en härlig helg och hoppas du slipper migränen i helgen…
  Kram Nicki

  Gilla

  • Jag kör på som vanligt dock mer hängande, men så ofta jag har haft det så hade det inte vart hållbart att vara off. Livet är så kort. Nu har jag dock mer sällan än förr. Jag blir så glad för det lilla också . 🙂
   Vi kanske springer på varandra en dag, det är en kille till som ofta har bilder från samma område och samma tid. Kul tycker jag.
   HA en trevligt helg du med.
   Kram

   Gilla

 3. Min fru hade svår migrän ännu i början på 80-talet. Efter tre akupunktur-behandlingar försvann migränen och har inte återkommit en enda gång sedan dess!!!

  Gilla

  • Jag testade akupunktur också. I tre omgångar. Men utan resultat. Din fru kan känna sig lycklig att hon blev hjälpt av det. Migrän orsakas av så många olika saker därför är det så svårt att bota migrän.

   Gilla

 4. Oj, du lider också av migrän precis som jag!!! Jag har ju en ganska bra medicin Imigran nässpray och för det mesta räddar den, men ibland hinner det bryta ut och då ligger jag 2 dagar minst och spyr och det är så jobbigt verkligen… Mitt är hormoniellt så det inträffar oftast vid den kvinnliga perioden…så antagligen slipper jag det så småningom… Min mamma hade ju samma problem fast hon kunde ligga 3 dagar i ett mörkt rum och och var nästan mer död än levande!!! Migrän är så hemskt så man önskar inte sin värsta fiende det!!! Hoppas att du mår bättre Antonia!!! ❤

  Gilla

  • Japp, migrän är en del av mitt liv. Fast nu är den mer sällan än förr.
   Jag kämpar igenom dagen för jobbet går förre allt annat. Andra blir lidande om jag inte dyker upp. Sen har jag märkt också att det blir inte alls bättre av att jag avskärmar mig hemma. Då blir det så mycket värre.

   Det är dock få som förstår vilket helvete man har. Min migrän är ju inte den typiska varianten och därför får jag inte heller hjälp av imigran och andra liknande produkter. Har testat utan resultat. Jag håller mig till vanligt treo. Det är inte så att den alltid hjälper, men definitivt lindrar. Morgonens dubbeldos hjälpte inte, men senare på eftermiddan tog jag 2 till och det knockade smärtan. 🙂

   Gilla

   • Ja, det finns ju olika varianter av migrän det finns den sorten då man verkligen inte kan gå ur sängen för du har sådan verk och du kräks oavbrutet, sen finns varianten som man lider verkligen också något hemskt när man kanske är på arbetet, men man är nästan i en annan värld och det blir svårt att koncentrera sig…man får liksom gå och hålla sig uppe mellan ögonen för att det skall lindra något…Kyla är skönt att man sätter kalla saker mot pannan, frisk luft… Nä människor som aldrig haft migrän vet absolut inte vad det handlar om??? jag körde också Treo en gång tillsammans med Coca Cola… Ibland försvann verkligen huvudvärken och det var en magisk känsla… Kan ta det fortfarande , men det hjälper inte alltid och det har blivit lite jobbigt med Treo för jag har ätit en hel del och jag kan få ett hoppande hjärta som är otroligt läskigt… ´men jag tar dem ibland , men inte så ofta!!! Bra jobbat att du orkade vara på ditt arbete för jag vet hur tufft det är!!!

    Gilla

  • Det är tufft att jobba med migrän. Men har inget val heller. Har man ett eget företag kan man inte bara ligga hemma i ett mörkt rum. Kunderna skulle söka sig snabbt till andra aktörer och så är man i gungning.
   Till 99% biter jag ihop. Och om jag är inte på jobbet då är det verkligen illa.

   Gilla

 5. Ja, vad beror det på? Det var fulmåne den 28. Nu klingar den av. Ska återkomma med tips från den kinesiska medicinen och den ayrvediska. Det har ju att göra med blodkärl som sväller helt klart. Annars får man inte ont. Det handlar om hormoner och blod. Alltid om blod. Och gifter som lagras i bindväd och leder som ger värk o s v. Örter och massage kan hjälpa. Återkommer som sagt.

  Gilla

  • Fast jag drabbas av den även när det är inte fullmåne. Men det stämmer att det är kärlen som utvidgar sig en bit och resten inte hänger med. Kunde va utan. 🙂

   Gilla

 6. Jag har tack och lov ingen erfarenhet av migrän för egen del. Forskare är ett släkte för sig själva. Verkar som om när det börjar sina i deras kassor, totar dom ihop nått skit som skall få en sponsor eller två på kroken.
  Hoppas att migränen snart lättar och aldrig mer kommer tillbaka.

  Gilla

  • Du kan vara lycklig att slippa sådan smärtor. Skulle också gärna slippa det. Just nu är har klockan blivit till strax över 13 men den sitter än. Så medicinen hjälpte inte vidare. Snart tar jag en dos till. Runt 14.00 och hoppas att den gången biter den och jagar bort smärtan.
   Jag skulle nog inte sakna om den aldrig mer kommer tillbaka .

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.