dubbelt på en …


foto: AntoniaB © 2013

En foto och två motiv. >Rimfrost på träden och mitt vardagsrum. Ja en del av den.  Egentligen är en sorts dubbelexponering fast ändå inte.
För om jag inte minns helt fel så bubbelexponering förekom då man fortfarande hade film i kameran och man glömde vrida filmen vidare efter att man har tagit bilden.  Det kan man inte längre utöva med digitalkameror.

Jag ställde kameran på en lång exponeringstid för att ta nattbilden av dem frostiga träden utanför. Dock kylan gjorde mig otålig så jag började undra hur långe jag ska stå där och frysa, och hur skulle kunna avbryta momentet. Så jag vred kameran inåt ljuset får att få till exponeringen.
Jag gillar resultatet och kommer utforska mer detta. Kanske få till en trippelexponering.

6 tankar om “dubbelt på en …

 1. Ja det hände ibland förr. Oftast blev man inte glad när dom färdiga korten hämtades i affären. Nån gång ibland blev det dock nya oväntade och spännande effekter. En variant som jag fick till med min digitalkamera var när jag fotade fåglarna ute i Kärsbärsträdet inifrån. Det blev spegeleffket så det såg ut som en bokhylla hängde i trädet.

  Gilla

  • Som amatör underskattade och föraktade alla bilder där det var nåt annat än det man ville avbilda. Sen lär man sig att det kan bli riktigt intressanta bilder av dubbel eller trippelexponering.

   Gilla

 2. Kul med den ”dubbelexponerade” bilden. Ibland kan verkligheten överträffa fantasin. Kommer ihåg hur det var på den analoga tiden. Först blev man lite förbannad för dom dubbelexponerade. Efter ett tag förstod man vidden av att ta sådana bilder. Kommer även ihåg att jag tog bilder med en speciell infraröd film. Kul var det, kostade lite mer per filmrulle. Ser fram mot fler experiment med dubbel och trippelexponeringar. HÄRLIG BILD!!!

  Gilla

  • Jag minns också när man inte visste bättre och allt ska vara perfekt i alla avseende. Det har man kommit långt ifrån.
   Undrar faktiskt hur mycket man kan få in på en långskjut.

   Gilla

 3. Ja, tänk så många gamla dubbelexponerade bilder man har. Men den tiden är förbi med digitalens intåg. Skönt. Nu slipper man få hem dåliga bilder. Man har nästan inga bilder i handen längre. Jo, jag gör porträtt på barn och ger bort. Det är jättekul. Skriver mest ut i svartvitt. Ska göra bilder på tvillingflickor som fyller åtta i mars. Den ena åker hölass på en lastbil och den andra fyrhjuling (kompisar till mitt tvillingbarnbarn Ida). Sånt blir roligt att få och ha kvar när man blir gammal. Men kul att du kan experimentera med digitalen. Tjusig bild. Skicka in den och gör en tavla vettja!

  Gilla

  • Jag kan se redan dina bilder om tvillingarna. 🙂
   Pappersbilder kommer att vara kvar länge. Det är jag säker på.
   Men vi slipper en hel del drös onödiga bilder i byrålådan.

   Jag vet inte om den bilden är så tjusigt, men ska experimentera mera. Så det kommer säkert bli bättre med tiden.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.