21,5 grader plus idag…


Jag fryser. Sittandes hemma i varma lägenheten med plus 21,5 grader.  Och jag är inte sjuk ska jag också klargöra.
Men detta  är ett fenomen som jag aldrig kan bli riktigt klok på.
Hade det varit sommar hade jag definitivt inte frusit, utan skulle redan ha tyckt att det är för varmt. ( för min smak ska jag också tillägga. )

Nu är detta är inte ett stort problem då jag tar på mig en extra tröja eller vrider på elementet även i sovrummet vilket nästan alltid är avstängt för övrigt. Så problemet är löst. På sommaren är det svårare att lösa problemet med värme  i överflöd lika enkelt. Men ändå är intressant att +21,5 grader upplevs så olika och det beror  enbart på att det är vinter eller sommar.

Vad är det som gör att man upplever samma temperatur så olika?

Annons

12 tankar om “21,5 grader plus idag…

 1. 21 grader inomhus är ganska lagom tycker jag. Visst spelar luftfuktigheten en stor roll som nämns här i kommentarerna. Sen är det klart att det hänger ihop med vad man gör. När jag ligger still o läser en bok så tar jag gärna en fleece-filt för att värma lite.

  Gilla

  • Klart att det är lagom att ha 21,5 grader inom hus.
   Men att man kan uppleva något fast så olika beroende årstid är ändå märkligt.
   Men en extra tröja hjälper alltid.

   Gilla

 2. Hur man upplever saker och ting är olika. Känner killar som vill ha varmt. Som kan sitta med tjocka ylletröjor inne på sommarkvällarna inomhus. Märkligt! Den ena vill elda hemma hos sig fast det redan är varmt. Han vill tända en brasa och jag säger ne, det är ju redan varmt! Och det är varmt men inte tillräckligt för honom. Man säger ju att kvinnan är kall och mannen varm. De gamla grekerna alltså.

  Gilla

  • Vet inte om grekerna är så bra på sånt med den varma klimat de har.
   Men nog är det skillnad mellan kvinnor och män.
   Men jag upplever att kvinnor verkar vara mer frusna än männen. Fast statistik har jag aldrig sett om det.

   Gilla

   • Så kan man tro. Men det finns killar som vill ha varmt. Men grekerna sa att kvinnan var jord och kalla. Mannen och han säd var varm som skulle sås i den kalla jorden.

    Om man fryser mycket är det blodet som inte kommer fram. Kan åtgärdas med örter. Men folk sysslar inte med sånt längre. Synd nog. Det går hellre till doktorn och äter en massa piller som förstör organismen.

    Gilla

 3. Jag fryser faktiskt nästan jämt vinter som sommar…Ja, inte alltid förstås…Vintern när den är som nu så är det tufft för jag fryser både ute och inne… Hemma tänder jag massor av ljus och det hjälper otroligt mycket samtidigt som jag har någon extra skön tröja på mig… På sommaren är det ju lite knasigt när jag går med en extra tröja när alla andra går barärmade….Det skall vara rätt varmt för att jag inte skall frysa. Antagligen väldigt dålig blodcirculation eller nåt??? 🙂

  Gilla

  • Ju smalare man är desto mer fryser man. Utan underhudsfett finns inte något som håller värmen i kroppen, därför får extremt smala människor hårväxt på kroppen för att försöka skydda mot kylan. Det märker definitivt de som har tex aneroxia.

   Själv skulle inte ha något emot att kunna ha en extra tröja på mig på sommaren.
   Jag är inte alls för att klä av mig till linne.
   Jag svettas inte och det gör värmen näst intill olidligt. 😦

   Gilla

   • Fast det där gäller inte riktigt mig fast det är sant det du säger… men,jag är absolut inte så smal så att jag skule frysa av den anledningen….. Iallafall när det är riktigt varmt så svettas inte jag heller så mycket…det oroar mig nästan ibland för jag får tryck i huvudet och tål inte när det är för varmt… Samma här Antonia jag gillar inte heller att gå för avklädd på sommaren så visst är det skönt med en extra liten tröja eller Bolero. Det har jag ingenting emot!!! 🙂

    Gilla

 4. Samma sak med mig! På sommaren känner jag mig nästan sjuk av för hög temperatur när termometern visar över 22 grader. Och trots att det är 22 i lägenheten, fryser jag om fötterna och småfryser annars också nu när det är vinter! Filtar och varma tofflor behövs. Som du sa, väldigt konstigt. Kan luftfuktighet med torr uppvärmt luft ha någon betydelse?

  Gilla

  • Vet inte hur det är med luftfuktigheten, men jag har bra luftfuktighet i lägenheten. Inte alls torrt hemma som många andra har det, för då börjar jag bara hosta i det torra.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.