okänslig google…


Google nästlar in sig överallt. Visst det är en bra sökmotor, även om jag fortfarande inte kunnat sökmotorregistrera min fotoblogg  BelleBlue Photo trots flera försök och osäker om min webbshop Foto till Salu gick igenom.  Men som som sagt Google är bra när man ska söka nåt. Dock vet jag inte om jag kommer tycka samma sak i framtiden också när rankningen kommer ske hur mycket bland annat skrivs om en i media. ( för om mitt lilla företag är ju inte mycket som skrivs, heller inget som pratas om. Småföretagare är väl ingen som bryr sig längre eller så kommer man kunna lägga upp en hel del pengar för att köpa sig förbi kön. Precis som idag.

Men vad jag nu ville skriva om är ju den automatiska reklamsnuttar som dyker upp så fort du kollar nåt. Och ibland blir det rent av motbjudande – okänslig och kanske något komiskt.

Läs artikeln och sen annonsen längs ner. Jag inringade med rött.

dejt

Klart killen är nu ensam när han med en pistol sköt sin flickvän. Misstag  påstår han. Säkert. Det är alltid misstag. Men nu är han onekligen ensam. med en kort fängelsestraff. Han är snart ute och det är bara det  är ett skämt, men att google prickar in sin nätdejting är rätt så osmakligt.
Kanske borde google se över sin policy och kanske ha vissa ord i textflödet som mord, våldtäkt, överfall m.m. som skulle kunna neutralisera ordet man och kvinna. Eller vad det nu behövs för annonsen ska upp till visning.

AB

Annons

9 tankar om “okänslig google…

 1. Tyvärr kan jag inte se bilden. Bara en liten ikon. Google är bra. Som ett orakel. Men det är läskigt också. För kommer det uppgifter där kan man inte får bort det. Det går inte att komma i kontakt med dom. Jättesvårt! Jo, en väg att gå är att klicka på annonsera. Alltså att man vill annonsera och betal! Då får man kontakt. Money talks även på nätet!

  Gilla

  • Kollade på min sida och där kommer den upp som det ska.
   Jag fick veta att det är annonsören som sätter sökordet så det är inte googles fel även om google kunde vara tydligare hur man ska sätta sökord.

   Gilla

 2. Det var verkligen ingen bra timing med reklamen! Kanske bra om de som vill nätdejta får en tankeställare och är lite försiktiga med vilka de träffar.
  Det var ett tag sen jag var inne och rotade i Googles sökmotor.Jag har också varit inne och tagit bort sökningar vilket går men är ännu krångligare.

  Gilla

  • Nu fick jag svar. Och det är inte googles fel utan företaget som annonserar gör felet. Då man faktiskt skulle kunna utesluta så att sådana saker inte händer.

   Gilla

  • Jag skulle kontakta polisen i ditt ställe om du inte har gjort det än.
   För det är ju inte troligt att någon har samma personnummer och namn som din man hade.
   Osannolikt. Så mitt råd ring polisen eller gå in personligen och fråga dem vad de anser att du ska göra.
   För mig låter det helt klart att det är identitetsstöld.

   Gilla

 3. Det här kommentaret är lite i sidan av din dagsblogg. Jag googlade helt för ingenting min make, som var då död sedan 10 år tillbaka. Men vad fick jag fram! Min döda make hade startat en taxirörelse i Örebro alldeles nyss! Vi hade aldrig ens bott i Örebro! Jag blev oerhört ledsen, hur kan sådana uppgifter ens dyka fram! Vem hade stulit hans identitet?

  Gilla

  • Jag tror att de inte bryr sig annat än pengar. Först om man gör en uppror på facebook som de skulle reagera. Mina skriverier uppmärksammas aldrig. Men kanske någon annan retar sig också över såna saker, för jag ser det rätt så ofta. Och varje gång känns bara fel.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.