balkongnostalgi…


balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

 

balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

IMG_9099

balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

balkong: Foto: AntoniaB©2013

Förr i tiden var fantasin rikare. Man vågade smycka huset kanske hade man mer tid, eller pengar. Definitivt mindre byråkrati och pappersarbete. Men framförallt vågade man ta ut svängarna.

Idag ser allting mer likartad ut. Även om nya husbygge ser fräscht ut – vilket lätt kan bero på att den är just nybyggt- så i längden blir bara tråkigt.

Och den lilla balkongkavalkaden avslutar jag med en från en nybyggt område som heter Lindhagen och ligger bredvid Kungsholmen i Stockholm.

balkong: Foto: AntoniaB©2013

Det som slår mig lite också att när man köper lägenhet står balkong alltid högst som önskemål. När jag sen går runt i stan ser nästan alla balkonger övergivna ut. Högst 1 % av balkonger kan man se stolar, bord eller blommor.

Annons

14 tankar om “balkongnostalgi…

 1. Oj vilken kavalkad av bilder på balonger!
  Vi bor i villa så där är det altan som gäller. Om vi skulle flytta till en lägenhet med balkong så blir det i så fall en pensionärskuvös (inglasad).

  Gilla

 2. Hej Antonia..
  Jättebra blogg mitt största intresse när det gäller fotografering är infrastruktur där ingår ju även balkonger och därför älskar jag dessa foton och allt som har med stan att göra (det är gammalt) det är en viss feeling helt enkelt..Min balkong är 6 och en halv meter lång men den är smal så därför är det ingen altan utan en balkong.

  Just nu har den en slinga med lampor och granris på räcket men på sommaren är det spalje 2 st stycken rättare sagt.. blommor grön grösmatta stort parasoll möbler med mera vad ska man ha en tom balkong till..
  Nu önskar jag dig en härlig och bra helg kram så länge Nicki

  Gilla

  • Du tillhör det lilla procenten som gör fint på balkongen. Tyvärr ser jag alltför många öde balkonger i stan. Fär se dina balkonger hos dig sen. 🙂 Finns så många och så vackra.
   Ha en trevligt helg själv.

   Gilla

 3. Fina bilder! Det byggdes vackrare förr. Men det var en annan tid med aristokrati och så. Klyftorna var större mellan fattig och rik. Det verkar som det är dyrare att bygga vackert. Så är det nog. Men under 70-talet var Sverige så kommunistiskt så det blev grått istället för rött!

  Gilla

  • Men inte ens dyrt är särskilt vacker idag. Det är bara fyrkanter på höjd och bredd. Och en massa fönster i megaformat. Mångsidigheten har försvunnit. Det känns så.

   Gilla

  • Tack. Det ska nog komma flera bilder så småningom då jag tar såna bilder regelbundet.
   Miljonprogrammet vilja inte ens nämna. För tanken var ju bra men utförandet misslyckades. Tyvärr tycker jag de nya som byggs idag är en kopia av dem, fast något upphottad. Men har man sett ett område så har man sett alla. Det är vad sista bilden visar.

   Gilla

   • Du vet hur miljonprogrammet finansierades va ? ‘Lån’ ur AP-fonderna. 40 miljarder i dåtidens penningvärde. Meningen var att pengarna skulle betalas tillbaka när väl bestånden började fyllas med hyresgäster. Gissa om pengarna betalades tillbaka med ränta ?

    Gilla

  • Jag skulle inte heller ha emot balkong men gärna en som är stor som en altan. Och då heter det naturligtvis altan. 😉
   Troligen blir det inte så. Eller vem vet. Kanske ärver man från nån släkting man inte ens visste att man hade………………………………………………………………………………….. Nä… jag är inte i fas med nån släkting eller ens med fru Fortuna.
   Så jag får nöja mig med det jag har. Ingen balkong. 🙂 Men värre kunde man ha det.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.