lysande är det inte….


  Att bilar kör in i varandra händer ju då och då.  På vinter och på hösten när vädret kan kryddas med plötslig dimma och isbildning.  Trots ständiga uppmaningar, kör ändå dem flesta bara så nära som möjligt bakom bilen före, för att ska kunna köra om och lämna den långa köbildningen.

Men den synen chockar mig ändå och täkrockennker tur hade de i oturen. Att staketen/relingen höll  att ingen bil åkte ner i djupet.  För det är min skräck när man åker över broar.  Att man slinter med bilen och den bräckliga relingen inte kommer att hålla. Så kan jag tänka när jag någongång åker över Västerbron  i Stockholm på vintern. Min puls åker alltid upp en aning.

Intressant att även i den andra sidan åkte bilar ihop. Kan det vara reflexerna som spelar in. Att man ser i ögonvrån vad som händer och ens reptilhjärna agerar som om man var där det händer. Och krocken blir till  faktum även där.
Vilket som… ser det ruggigt ut. Och alla dessa lastbilar som är ständigt ute, kan inte vara lätt för vanliga bilister att vara ute och köra. Kanske är det dags att tänka ut ett nytt system där lastbilar och bussar får ett helt eget system att brottas med. Där bara de får köra. För ibland känns nästan att lastbilarna är snart flera till antalet än personbilar.  Och inte är de snälla i sin körstil då de oftast kör på tid och hetsar fram takten i trafiken.
För sällan  kan man se idag en lastbil hjälpa till när en personbil vill köra om. Förr har ju hänt att de signalerade att vägen är fri för omkörning, drog sig längre ut för att kunna köra om, där det inte var dubbelfiligt. Idag bryr man bara om sig själv.

Jag kan känna en viss eskalation av olyckor och elände i senaste tiden.  Tåget som tjuvats, masskrocken, helikoptern som åkte in i byggkranen, grova våldtäkter, krig som aldrig tar slut och nya krig som bryter ut, mord som ökar, grova rån av olika grader …osv listan kan göras ovanligt långt.  2013 har inte startat lysande.

Annons

12 tankar om “lysande är det inte….

  • Tragiskt var ju ordet. Oavsett varför det hände.
   Tyvärr håller inte folk avstånd och tydligen tempot var uppemot 89 km per timme.
   Det är alltid synd när människorna får sätta livet, särskilt då i detta fall då han som dog ville bara hjälpa till och stoppa trafiken. Stackars man.

   Gilla

 1. Media rapporterar gärna med hög röst om allt negativt, de väljer bort att rapportera om positiva förändringar, utvecklingar osv. Det påverkar oss alla – de försöker få oss att förlora hoppet… och det är farligt! Lyckligtvis finns ‘Good News Magazine’ – även på facebook.

  Gilla

  • Ja, media rapporterar mest om det negativa, och vissa saker går ju ändå inte att tiga ihjäl. Vissa saker kan man inte heller bara blunda för. Men självklart borde man flytta fram även de lyckade sakerna också.
   JA, jag har köpt Good News Magasin nyligen. Men vet inte än hur jag tänker över den tidningen.

   Gilla

   • Jag tog GNM bara som ett exempel… tycker bara att det pratas, debatteras, skrivs osv om det negativa men sällan hör jag att något görs eller förändras till det bättre…

    Gilla

    • Ju, jag håller med dig. Det borde finnas mera positiva nyheter.
     Istället bara ösa på det som händer.
     Däremot tror jag inte att media har grottat ner sig i negativspiral, utan att människor har blivit grymmare och verkar som inget får stop på dem. Men man skulle kunna balansera upp hopplösheten med solsken.
     Kanske det kommer också. 🙂

     Gilla

 2. När det blir så halt att vägbanan blir som såpa kan man inte göra något. Har varit med om det. Läskigt! Folk kör för fort och for nära. Vilken krock! Makaber syn. Verkligen. Glad att jag bor på landet. När jag åker bil i fyra mil t ex är det aldrig några köer. Nästan ensam på vägen. Och det går på 30 minuter. Att åka en sån sträcka i Stockholm skulle ta minst det 3-dubbla.

  Gilla

 3. Hej Antonia..
  Ja du visst händer det saker hela tiden något nytt varje dag och det kommer dt göra så länge det finns människor och katastrofer ja så länge som moder jord existerar så fortsätter det i all oändlighet amen.,.Men med tanke på hur många människor det finns så händer det ju inte så mycket ändå..Nu önskar jag dig en lugn vecka utan en massa olyckor och katastrofer 🙂 Kram på dig Nicki

  Gilla

  • Visst. Så kan man också se det. 🙂
   Mean kan se det mesta från en positiv synvinkel också. Dock finns det år när allting är mycket lugnare.
   Önskar att alla arbetslösa kan se att det är 92 % som faktiskt har arbete. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.