vems värdering är viktigast?…


Jag läser om grova brottslingar som har rätten kvar  att ha umgänge med sina barn. Undrar varför?
Vems rättighet i den viktigaste. Är det barnens som ska ha en tryggt och säkert uppväxt, eller förälderns som anses sonat sitt vidriga brott och därmed har rätten vid sin sida att kunna umgås med sina barn. För ingen verkar fråga barnen. Och vad skulle barnen säga? Vågar de säga sanningen?

För enligt mig så går ränderna aldrig ur.

Ett mord är alltid ett mord, den mördade mamman eller pappan kommer aldrig tillbaka. Hur mycket man än säger att man har ångrat sitt brott så är döden något absolut slutgiltigt. Oavsett vad förövaren säger, hur mycket förövaren ångrar sig, så har förövaren gått över den gränsen som merparten av oss skulle aldrig passera.
Samma sak med våldtäktsmän. Har man en vridning i hjärnbarken så inte mycket hjälp de kan få om man inte utsätter dem för en sorts kastrering så den förödande lusten inte kan  längre väckas. Men kemisk kastrering kan alltid avbrytas, så utgången är inte speciellt säker. Som antabus. Visst det hjälper om man tar den.

Jag bara undrar …varför ska barn utsättas för sina brottsliga föräldrar. Förtjänar de inget bättre från samhället?  Vilken bild får såna barn om världen? Samhället? Rättsväsendet? Hur kommer det prägla barnen?

AB, Expressen, AB

Annons

4 tankar om “vems värdering är viktigast?…

  1. I t ex USA kan en våldtäktsman söka umgängesrätt och till och med vårdnad om ett barn som har fötts till följd av övergreppet! Helt vidrigt! Men om mamman dödar en våldsam pappa, ska hon ha kvar omvårdnaden om barnen som hon har bara skyddat. Men att t ex pappan som våldför sig mot sina döttrar, ska ha vårdnad om sin son, känns skevt! Skicka bara beteendet vidare?

    Gilla

  2. Mycket svår fråga. I regel vill ju barnen ha sin mor eller far oavsett brott, – såvida dom inte SETT att pappa till ex. misshandlar mamman eller att dom själva blivit drabbade, svårt svårt…

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.