fyrverkeri utan stöd….


foto:AntoniaB © 2013

Så äntligen kunde alla avskjuta  sina raketer. Ett nöje jag inte lägger en endaste öre för. Då skjutandet började redan tidigt på eftermiddag kände jag mig mest bara orolig. Då det finns några ligister här i området som är inte drar sig för sattyg. Hur det nu gick till vet jag inget om men en raket tog in här på St;Eriksplan. Det är bara 3 hus ifrån mig.
Det gjorde mig ännu mer oroligare. Det kändes faktiskt som om någon la en saktainpiller i min te. För tiden ville bara inte gå. Den stod still, medan raketer ven.

foto:AntoniaB © 2013Idag ser ut så här. Det är ångest att se bara, undrar hur hen som bor där har det. Året kunde klart börja bättre men å andra sidan kan man ju också tycka att värre än så här kan ju inte bli. Nu är det bara uppåt med pilen.  Undrar om försäkringen gäller för sånt?  Och att få tag på den som gjorde det är lika lätt som att samla ihop kvicksilvret.

foto:AntoniaB © 2013

Jag kan ju undra  att den som har gjort det , den vet ju att han har gjort det, även om det inte var med vilja, hur känner han sig idag.  Eller blir bland kompisar….att det var jag höhöhö….Och ingen säger nåt.

Men några fina bilder blev det om fyrverkeriet sen efter 12 slaget. Men varför har vi denna sed. Att skjuta raketer vid nyår. Ju det är egentligen är en gammal skrock eller sed, som så mycket annat. >Genom att väsnas skrämmer man bort onda andar för man trodde att övergångar var farliga och man tog till att skjuta av gevär eller sen kineser har uppfunnit fyrverkeriet så skjuter man dessa praktfulla pjäserna.

foto:AntoniaB © 2013

foto:AntoniaB © 2013

foto:AntoniaB © 2013

Det var en och annan fest även här i huset. Men det avlöpte utan större avtryck, förutom att högklackade skor smattrade på golvet värre än gevärsskott i skymningen. Är  det dags att slipa golv? Kanske?

AB, Expressen

Annons

12 tankar om “fyrverkeri utan stöd….

 1. Snygga fyrverkeribilder. Hur tänkte dom som brände ner halva balkongen? Det lär inte finnas någon försäkring som täcker. Och hur kaxig är man när man ska meddela hyresvärden om denna lilla olycka.

  Gilla

 2. Hej Antonia.
  Reflekterar först över att du använder ”hen”- vem uppfann nåt så trist ?? Dessutom så använder du hen bara en gång, annars de, dom, den och han (aldrig hon i sammanhanget. Även tjejer kan ju skjuta av smällare). Där jag är drar man av häftiga knallskott/signalskott som förmodligen borde höra till militären om ens där. Är det då tätt mellan stenkåkarna så får man faktiskt ont i både huvud och öronen ´:-(
  I Sverige vet jag att det även finns lysraketer- om det nu är rätt benämning- som används till ex. vid sos situationer. Tror till och med att det är straffbart att använda i ”privata” sammanhang.
  Personligen tycker jag det är att bränna pengar när många inte har mat för dagen. DET slöseriet retar jag mej på. Plus så klart alla oskyldiga som utsätts- dom måste fly hus och hem för att undslippa eländet…

  Gilla

  • Jag använder ordet hen för att den är så jäkla krångligt att skriva hon/han eller hon eller han. Och därmed inkluderat även kvinnor. Då är det så mycket enklare att skriva hen. Så visst glömde jag inte bort kvinnorna men raketer skjuts av till 90 % av män.
   Så det så. Det är bara gilla läget. 😉

   Gilla

 3. Det är alltid oroligt när raketerna viner. Skönt att det inte är så ofta det sker. Stora fyrverkerier kan vara kul att titta på men när inte alltid helt nyktra personer ska tända fyrverkeriet så vet man aldrig…
  B.s
  Jag får kanske ge kanal5 en chans

  Gilla

  • Fyrverkeri borde alltid vara arrangerad av en förening eller liknande. Det blir dessutom mycket vackrare också.

   Igår visade kanalen Beautifull mind en fantastisk film.
   Idag Dixie kl 20 en serie harmlöst men charmigt. Snart kommer Once upon a time tillbaka.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.