började du med ett äpple idag?…


Benjamin Franklin.  Var det nödvändigt att uppmana folk om att ge ett löfte inför det nya året?  För det var han. Bara så ni vet. ( finns det NÅT som inte kommer från Amerika förresten?)
Att ge löfte kom till Sverige 1944.  Ganska så sent ändå. ( Franklin levde på 1700-talet)

Men det fanns ju seder redan innan. Att börja med en äpple säkrar hälsan för året. Tog det säkra för det osäkra men det får jag väl återkomma hur det gick med om ett år. Om jag minns…vill säga.
En ny klänning säkrar ekonomin. Det visste jag inget om och hade inte heller nått nytt hemma. Jag går först på rea mot slutet på januari början av februari. Om ens då.

Och så löftena. Det har jag aldrig haft. Jag minns att när jag var 6 år skrev jag en lista. Men mer blev ju inte av det, för jag visste inte när man ska ge löftet.  Ska man ge den just när klockan slog 12? Ska man läsa upp den då?…det kändes lite löjligt  tom för en 6 åring.  Ska man minnas en hel lista? Jag har alltid lidit av dålig minne så då fick det bli att ha nån lista.
Livet gick ändå på sin gilla gång.
Jag har inte heller summerat hur livet har vart den gångna året. Antingen för  jag är ganska mycket fixerad just dagens aktiviteter och händelser, och antagligen också för att jag minns inte vad jag har gjort föra januari.
Men jag är verkligen imponerad av alla som skriver en summering.Som Nattsyrran, som jag kollar för hennes fantastiska fotografiernas skull. Jag blir kanske avundsjuk också. Ja, jag erkänner det.
För vad har jag gjort? Bakade några kakor. Som misslyckades ( mer om det sen …ja, om jag inte glömmer det) Har fotograferat mycket…men sålde inte så mycket på min sida Foto till salu. Kanske var fel namnval. Svårt att driva trafiken dit. 🙂
Mer minns jag inte. 🙂
Och nyårsfoton? Ska jag klämma in dem här också? Nej, det får bli en ny inlägg. 🙂

Hoppas att alla hade bra under natten, festen var vild , men förskönande. Och idag mår alla precis som man förtjänar. 😉 Ja…och så här tom var gatan idag den 1 januari 2013 kl 12.30 . Alla verkar ligga i koma.

Torsgatan...foto:AntoniaB © 2013

6 tankar om “började du med ett äpple idag?…

    • Retsamt när jag ändå vet att det är ett äpple. Slarv inget annat. I alla fall i det här fallet. 🙂
      Jag är förtjust i dem gröna. Gillar den syrliga smaken. 🙂

      Gilla

        • Jag har för mig att alla kan inte äta äpple. Men osäker.
          Jag tycker också om äpple. Gått i kakor också.
          Men jag gillar inte den i mat. Överhuvudtaget har jag svårt för frukt i mat. Jag är sån som separerar.
          Intressant hur man upplever smaker.

          Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.