en jobbig dag.


Oftast har jag hyfsat bra. Allt bara rullar, inget större avbrott i vardagen. Jag har ofta ont, men det är nåt man tvungen att stå ut med, en eller två treor hjälper. Och jag vet dessutom att just tron hjälper, så varför ska man testa andra saker. Som antagligen inte hjälper men kostar en hel del i onödan.

Sen har jag det ibland som idag. Inte bara idag utan den började  faktiskt snart för 10 dar sen. Oron slog upp sitt huvud i min kropp. Vad oron beror på har jag inte det blekaste aning om.  För det är svårt att avvärja sig när man inte vet.
Den verkligen äter mig.  Gör mig också trött. Väcker mig på natten och kroppen känner sig som om den vill hoppa ur skinnet min. Men den är fången. Till slut somnar man ändå.
Idag vaknade jag sen kl 9. Gjorde mig inte heller glad. Jag gillar inte sova bort dagen. Tycker inte att det är bra start på dagen att försova sig.
Men idag lät jag passera det. Kanske behövde jag de extra timmarna.  Men oron är fortfarande påtagligt. Och treo är inget jag skulle ta just nu . Jag vet att det är det bästa sättet att göra den ännu värre.

Vet inte heller om det vore bättre om jag visste vad oron/ångesten beror  på. Men kanske vetskapen skulle kunna ge direktion.
Jag tog nu en lugnande medel ( en halv bara )men inte känns att det har hjälpt, däremot sömnig blev jag. Så nu ska jag lägga mig på soffan. Inte ett dugg road av det, att sova på dan är inte min starka sida. Det är en sånt slöseri med tiden. Just den tiden som rusar snabbt som en uppspeedad tåg.

Hoppas att denna oförklarliga oron försvinner nu snart, för den tar på kraften.

Annons

11 tankar om “en jobbig dag.

 1. Det är årstiden. Man blir less på allt. Snart kommer ljuset med full styrka. Då blir det lättare. Du dricker väl vatten. En treo är bra mellna varven. Ska ta en nu så jag piggnar till. Eller, kanske jag ska dricka lite glögg. Kom hit får du ett glas!

  Gilla

  • Eländet brukar jag få lite när som helst. Så jag vill inte skylla på årstiden. Men den kanske också spelar in jämte en massa andra saker.
   Idag känns det dock bra.
   Känns fånigt nu att jag skrev det, för idag hade jag inte behövt göra det.
   Antagligen var det kulmen just igår, men det pågick i 2 veckor och jobbigt var det.
   Håll glöggen varm jag är redan på väg 🙂

   Gilla

 2. Tråkigt att läsa att du mår som du gör..
  Har inga superkrafter att sända dig men kan ge dig min omtanke och mitt deltagande..
  Hoppas så att din nyår blir fin ändå och att du fortsätter att vara min vän även 2013..
  Gott Nyrr år kram Nicki

  Gilla

 3. Måste tillstå Antonia, att detta låter ju inte bra. Om du har kollat blodvärden, BT och dyligt hos din doktor, så krävs det ju fantasi för att möjligen komma på i vilken riktning man ska rikta sin uppmärksamhet. Alltså försöka räkna ut av vilken andledning du känner dej så orolig. Det är inte så att du saknar rutinerna 🙂 tänker på att du för tillfället inte tycks störas av dina annars så eländiga grannar… Skämt å sido, jag själv är ju inte mycket för psykologi, och kanske inte Du heller ??, men jag fick av en tillfällighet – vet inte hur det gick till, kontakt med Ruben !! Sedan dess läser jag hans veckobrev som just nu handlar om medvetna val här i livet. Skulle det vara en god ide att kanske grunna över sin barndom för att komma på vart ifrån denna oro kommer. Det känns ju inte speciellt hälsosamt att gå och oroa sej.
  Jag jobbade en gång med en tjej från Åsele, hon kännde sej ibland ”otröjen”, = olustig till mods, nervös och säkert en massa flera ord man kan lägga in i detta enda ord, otröjen. Fiffigt faktiskt :-).

  Hans sida hittar du på http://www.rubenshälsa.se Se nu till att du som gillar att läsa, läser lite på hans kloka sida
  HOPPAS DU KÄNNER DEJ MINDRE OTRÖJEN SNART
  KRAM
  Ingegerd

  Här om dagen kom han med dessa citat:
  ”En del av oss sprider ut vår energi på att få många småsaker uträttade i stället för att fokusera på uppgifter med högre prioritet, som att skriva en bok, lära sig någon ny färdighet eller uppnå optimal fysisk form. När man borrar efter vatten är det bättre att borra ett trettio meter djupt hål än tio stycken som är tre meter djupa.

  När jonglören håller fem bollar i luften samtidigt måste de i varje givet ögonblick fokusera på en av bollarna. Om de sprider uppmärksamheten mellan bollarna händer samma sak som ifall man jonglerar med alltför många uppgifter på en gång. Man tappar bollarna. Så fokusera på dina prioriteringar och ta hand om en sak i taget.

  Om du blir mentalt splittrad betyder det inte nödvändigtvis att du saknar stark vilja: du saknar fokus. Så tänk efter hur du vill prioritera – skriv ner det, gör en checklista och klara av punkterna en efter en. Genom att fokusera din uppmärksamhet fokuserar du din vilja.”
  (DAN MILLMAN i boken ”Själens trappa”)

  ”Nästan alla har vi genomfört positiva förändringar bara för att snart återfalla i våra gamla vanor, så att varje kliv framåt följs av att man halkar ett stycke bakåt. Det här beror på en naturlig, undermedveten ovilja att släppa välbekanta mönster.

  Ingenting är enklare än att sluta röka; jag borde veta, för jag har gjort det tusen gånger. – Mark Twain

  Som barn vande du dig vid en viss filt, leksak eller läggdagsritual. På samma sätt vänjer sig din kropp och ditt undermedvetna vid en välbekant vikt och aktivitetsnivå och vid vissa beteendemönster. Det här gäller goda vanor (att motionera dagligen), neutrala vanor (att läsa innan man somnar) och negativa vanor (att röka). Så snart ett mönster har etablerats har vi alla en tendens att motsätta oss förändringar.

  Att bryta en negativ vana eller etablera en positiv sker i två steg: det första är att genomföra den önskade förändringen och det andra att vidmakthålla den. Gamla mönster har en tendens att åter göra sig påminda om man inte kan hålla kvar det nya länge nog för att det ska bli välbekant. Det kan ta mellan tre månader och ett år. Använd din vilja på samma sätt som om du skulle springa ett maraton och inte ett hundrameterslopp. Motstånd mot förändringar hör livet till. Förståelse för att det förhåller sig så gör inte förändringen lättare, men du inbillar dig i alla fall inte att det ska gå lätt. Du kan använda dig av din viljestyrka för att komma över motståndet.”
  (DAN MILLMAN i boken ”Själens trappa”)

  ”Hur intelligent eller talangfull man än är är det endast handlingarna som skapar ens öde.”
  (DAN MILLMAN i boken ”Själens trappa”)

  Gilla

  • Amen i enlighet med föregående talare.

   Iväg och få det kollat rätt fort och helst med MR. Och ät inte en massa treo. Även om dessa inte innehåller paracetamol (som är känt för att ge leverskador vid regelbunden användning) så är acetylsalicylsyran inte bra för magen då den kan skada slemhinnorna. Gör det ont så försöker kroppen berätta nåt för dig.

   Gilla

  • Tack för tipsen. Ska kolla in Rubens råd. Skada kan den inte göra mer frågan om den gör nytta?
   För det värsta är när oron är inte specifik.
   När man inte vet vad som orsakar oron? Det ger en ytterligare en oro.
   Jag sov större delen av gårdagen. Och nog sov jag även på natten också.
   Så nog är det nåt, får väl utkristallisera sig. På ett eller annat sätt. Kanske är en depression över att det är så fult ute.

   Gilla

   • Du klagade redan i somras på att du var ur slag. Nu är det dags att få det fysiska grundligt kollat. Vill helst inte spekulera i möjliga orsaker då det bara är dumt innan det finna provsvar att gå på. Det du beskriver kan vara precis vad som helst och depression kommer en bra bit ner på listan över möjliga förklaringar.

    Bra iallafall att du lyckades sova så pass mycket eftersom det är enda sättet för kroppen att läka någorlunda vettigt.

    Gilla

    • Antagligen är jag psykosomatisk och har inget fel fast man är totalt ut gängorna. Så nu undviker jag läkare. För trots att jag har klara symptom hittas ju inget. Undersökningarna gjordes på Sophiahemmet.
     Det gör att jag finner mig i att jag antagligen rätt så frisk, men har många krämpor.
     Får leva med det.
     Kan tycka att det är märkligt dock att man är frisk och ändå inte må bra.
     Depression är en åkomma som jag ibland får besök av också. Men nu var det senast 10 år sen och hoppas att den håller sig borta ett bra tag till. Det är en avgrund man inte vill besöka. Då hellre har jag ont. Fast välja får man inte och inte heller kan man köpslå. 😉

     Gilla

    • Ok. Beroende på vilka prover som togs går det i bästa fall att exkludera åtminstone några problem. Däremot är standardtester ganska trubbiga redskap som på sin höjd berättar uppenbara saker. Prover kostar pengar och såna vill vårdgivaren inte slösa.

     En bekant sökte för nåt som verkade vara ryggont under totalt 4 månader innan vården till slut efter ett otal akutbesök och en titthålsinspektion behagade hitta orsaken (med MR när man till slut kostade på en sådan). Nu är vederbörande totalt ett halvår efter insjuknandet i juni tvärkörd. Det tog helt enkelt för lång tid för den eminenta svenska vården att komma till korrekt slutsats.

     Så kan det gå när varje enskild enhet inom vården enbart styr på att optimera sina intäkter och minimera kostnaderna.

     Jag föreslår därför att du söker på nytt och ligger på lite extra denna gång med fokus på just smärtan under revbenen.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.