dubbelmoral på kvadrat.


Vissa tar större friheter än andra. Det står tydligt på  brevlådan min  att reklam och diverse oadresserade tidningar inte är önskvärda. Ändå damp nu ner  en tidning som kamouflerades till en mattidning fast det är egentligen inget annat än tidning för att göra reklam för alkohol.  Jag antar att det är Systembolaget som ligger bakom. Därmed dubbelmoralens fylleface dök upp lagom till jul och nyår som kommer antagligen fördärva många barns jul.

Tidningen är döpt till A perfect taste …ja på engelska för säkerhetsskull fast tidningen är för övrigt på svenska. Tittar man på framsidan är det lätt att tro att det är en tidning för mat, inte en endaste vinglas i sikte.. Och visst innehåller tidningen lite recept, 10 sidor av 52. Resten är reklam för alkohol i olika former med pris och tips.
Egentligen så vill jag inte moralisera, alla kan supa så mycket dem vill om det är det de tycker är höjden av underhåll. Jag bryr mig inte. Tyvärr är det alldeles för få som kan stoppa sig själv och sluta efter 2 glas. Utan kör tills man stupar.
Det som retar mig att man visar upp alkoholen på ena sidan tidningen medan på andra sidan får vi se detta:

bild
Alkohol är beroendeframkallande, Alkohol kan skada din hälsa… osv. osv. Samma dubbelmoral som med cigaretterna, med en väsentlig skillnad. Har aldrig fått hem en tidning som puffar för cigaretter, med priset välsynligt, beskrivning för aromen, hur tobaken har skördats, smaksättning, vilken munhållaupplevelser den skulle leda till, och till vilket tillfälle cigaretten skulle smaka som bäst. Inte heller får man veta var man kan köpa puffet. Nåväl… som alla vet kan alkohol nu enbart köpas genom systembolagets regi, så det  behöver ju man  inte skriva ut så klart…

Men om det är nu så nödvändigt att dela ut tidningen och många blir bara glada över budskapet så respektera åtminstone skylten för att man inte vill delta i reklamhetsen.

God Jul!

Annons

2 tankar om “dubbelmoral på kvadrat.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.