världens undergång? jäää…för vissa säkert…


Suck.. så trött man blir av allt detta världen går under profetior. Jag klargör den nu en gång för alla. VÄRLDEN SKA GÅ UNDER!!! Japp det ska den. Fast inte imorgon. Tyvärr  går den under för vissa. Kan inte hjälpas. För dem som sista versen är skriven blir en slutgiltig dag imorgon. Likaväl som idag och alla dagar i kalendern, så faller bort en hel del människor dagligen, antingen naturligt eller för våld.

Att bli så hysteriskt gång på gång över att någon kommer med nån storslagen profetia, övergår mitt förstånd.  Och världsbäst på den hysterin är amerikaner och ryssar.  Undrar varför?
Vad säger det om dem.

Och att börja hamstra mat och  köpa vapen. Vad skulle det hjälpa om nu jorden förgås. Visar tydligt att de inte förstår något heller.  Alltid finns det människor som tror att de är undantag för allt. Och att vapen löser allt.

Som sagt tror jag med att världen går under. men inte nu och inte på länge till. Så jag oroar mig för andra saker istället. Det jag oroar mig för att det har blivit mer kaosartad i vårt värld. Där sunda värderingar försvinner mer och mer och vi hugger på varandra urskiljningslöst, på Facebook, Instagram, bloggar osv. Elakheten har blivit vardagsmat. Om något är farligt så är det masspsykos, där en mobb följer blint det givna ordet. Utan tanke utan känsla utan kritiskt ifrågasättande blir de till ett farligt mobb.  Och sånt är mer förgörande än världens undergång. För detta fenomenet måste vi leva med. Världens undergång är ingenting jämfört med mobben. Eller så är just det som är världens undergång. Sunt förnuftets undergång.

Om Mayaprästerna har rätt och detta datum signalerar att det är ny energi samt eftertanke som är på väg in i vår värld så är det välkommet. För dem sista tiden känns världens oro vara större än på länge. Det kokar liksom överallt. Och naturligtvis slår media mynt av det hela vilket gör det än värre.

Jag kommer dock vara här och skriva min lilla blogg från helvetet  😉 för den lilla skara läsare som jag har. 🙂  Tack för att ni läser och kommenterar. Det värmer. 🙂

9 tankar om “världens undergång? jäää…för vissa säkert…

 1. Det går bra vilket som förutsatt att jag får mitt morronkaffe först 🙂

  Att folk på senare tid blivit mer skruvade finns det också plausibla förklaringsmodeller till. Den mest lättbegripliga är CG Jungs teori om ett kollektivt undermedvetet som alla är kopplade till och lämnar och hämtar intryck till och från. Även kvantfysiken stödjer teoretiskt möjligheten av en sådan mekanism. Ett hav av tankar och känslor som allt levande är kopplade till. Ju mer negativa saker som tillförs detta imaginära hav desto mer påverkas vi av det.

  Gilla

  • Ja, den där kollektivtänkande är en farlig sak. Kan dra igång det mesta, men vart tog den kritiskt tänkande vägen? Och vad gör amerikaner till så extrem känsliga för liknande händelser?
   En begåvad folk som verkar gå på mesta. (dock vet jag att det finns även där vettiga)
   Nu snöar det ordentligt och allt går i samma lilla takt som det gjorde igår och dessförinnan.
   Nu väntar ett möte med en vän och lunch.

   Gilla

 2. Ja solen lär sluta lysa om några militrillijoner år. Då har människan nog hittat ett ny planet att bo på.
  Fram tills dess så får vi bara vara rädda om varandra och miljön. Lyckas vi sabba klimatet så kanske vi måste flytta innan solen tar slut. Fanns en Tv-serie som hette Månbas Alpha. Inte lika känd som Star Trekk. Om jag minns rätt så bodde alla där i havets djup. och for med raket till månen.
  God Jul och ett Gott Nytt År! vi ses på nätet 2013!

  Gilla

  • Framtiden är dolt än så länge.
   Och under tiden mot att solen slocknar som kommer säkerligen en och annan domedagsprofet som gör vissa människor galna.
   Nu är det sen eftermiddag och datorn fungerar, jag sitter stadigt på min stol, utanför faller snön som snön bör göra. Och i stort sätt altt är sig likt.
   Måste ha blivit en antiklimax för dem som trodde på slutet.

   Gilla

 3. Håller med dig, klart att världen går under, någon gång. Men inte i morgon. Det som just nu är bra mer skrämmande, är det som har hänt (händer) i Göteborg vad gäller förtal, misshandel och upplopp.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.