överfulla brevlådor…


Jag tillhör dem mossar som fortfarande envisas att skicka handskrivet kort till min nära och kära. Och blir inte heller ledsen om jag får handskrivet. men, men …det är bara jag. Trodde jag, men jag trodde fel. Jag tänkte lägga dem i brevlådan idag för då förmodligen kommer fram just dagen innan julhelgen och inte 2 veckor innan.
Men det gick ju inte.
Brevlådorna var bokstavligen överfulla. Varför skulle posten bry sig. Det händer bara en gång om året, det är ju svårt att planera för sånt.  Att kanske tömma oftare just runt jul. Det skulle säkert spränga deras budget och inte prata om den vältilltagna lönen till VD-n.

Men sånt är ju egentligen bara ett ilandsproblem.
Att gatorna fortfarande är ostädade är faktiskt mycket mycket större problem. I alla fall i Stockholm. På andra delar av landet går allting säkert mycket bättre.

Annons

11 tankar om “överfulla brevlådor…

 1. Såg kärringen Hamilton flimra förbi på tv. Med den arrogans hon uppvisar inför den obefintliga snöröjningen är hon oppositionens bästa valarbetare. Hur dj-a dum får man bli ?

  Märkligt nog tycks just denna släkt producera en oproportionerligt hög andel stolpskott till och med för att vara svensk adel.

  Gilla

  • För hon tror på att om hon säger det med tyngd så finns inte problemet längre. Sen kanske hon behöver inte heller gå en extra steg på dem skitiga och halkiga gatorna heller. Och då är det ju inget problem.
   Märkligt att de som ska gå till jobbet och sen hem är inte nöjda.
   Tur att det började tina så nu kan allt smälta bort. Och någon håvar in mycket pengar för ingenting.
   Hörde i Robert Aschbergs radioprogram en som var ansvarig för röjningen upprepa gång på gång att de m har gjort ett bra jobb. Vad han nu menade med det för man kan tolka det på många olika sätt.
   Dock tyckte jag av hans röst att döma att han mådde pyton.
   Antagligen var han tvungen att säga det han har sagt.

   Gilla

   • Jag förutsätter att fru Hamilton åtnjuter personskydd och åker såndär bil med tonade rutor och privatchaufför med mörka solglasögon och hörsnäcka mellan garagen hemmavid och på ämbetet. 🙂

    Kan ha förståelse för att det tar en del tid att röja efter en sån här snömängd som trillade ned för två veckor sedan men när det fortfarande inte har röjts upp nästan två veckor senare får man nog ändå ställa sig frågan hur prioriteringarna egentligen ser ut. I slutänden skakar det som vanligt ner till pengar och mantid och har man då tagit en chans på att denna vinter skulle bli som den förra och budgeterat för ett sånt scenario så tog väl pengarna slut på tre-fyra dagar.

    Det är uppenbarligen avsevärt roligare att tävla om att bygga jättearenor än att röja snö och fixa en fungerande infrastruktur.

    Gilla

    • Verklighetsfrämmande med annat ord.
     Min förståelse sträcker också några dagar framåt men inte till vår. Varför åker inte någon delegat till Schweiz där inte uppstår den typen av problem, dessutom går tågen som en klockverk, medan här går tåget mer som en klockvärk.
     Apropå arenor.
     Just hörde i radio att det planeras ytterligare en arena i Solna.
     Jag hoppas verkligen att jag hörde fel.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.