tror på dig själv…


Ena dagen förbjuds nästan att äta ägg, nästa dan visar forskning att det är tvärtom, äggen är nyttig och inte alls höjer kolesterolet. Om man nu kan lita på forskningen (som dock beställdes just av äggproducenter) så den är en utmärk mat att gå ner i vikt särskilt runt magen.

Kaffet har varit nyttig, onyttigt och så nyttigt igen.
Light-produkter var först jättenyttiga, men nu spottar de flesta på dem.
Vin är också rätt så diskutabelt. Den är bra, den är skadligt, den är bra.

Forskning finns för det mesta, och vinklingen är alltid det rätta. Ibland undrar man om det ens finns oberoende forskning? Tror inte det.

Sunt förnuft vore på sin plats, men saken är inte så enkelt.
Jag själv har provat det ena och det andra. Även LCHF men så som många gånger förr är bara att konstatera att att äta ensidigt blir just ensidigt och tråkigt. I alla fall tröttnar jag på det.

Naturligtvis finns alltid eldsjälar som lyckas med det mesta dem hugger i. Alla metoder som dyker upp har sin frontfigur som har lyckats med konsten att gå ner i vikten ( det är i och för sig inte det svåra biten) och behålla vikten – vilket är det svåraste av alla.
Större delen av mitt liv var jag smal, utan ansträngning åt det som fanns på bordet. Sen blev jag sjuk och då fick hormoner. Och det ställde till. Och efter det  blev inget sig likt. Det är en kamp, och den kampen är ju tufft. Och pågår hela tiden.

Jag tror att det ända som egentligen fungerar är att äta balanserad kost. Och inte för mycket. Och röra på sig i den mån man har möjlighet och lust till. Vill man gå på gym 5 dagar i veckan….ja gör det om det är det du mår bra av, eller ta en lång promenad, ta trappor hemma, åk inte så mycket bil, cykla eller gå och simma. Behöver inte va så märkvärdigt egentligen.
Men det är dock en kamp och levnadssätt som man aldrig kan lägga på hyllan. Man kan aldrig slappna av, i alla fall inte för en längre period.

Och nu ska jag naturligtvis äta lunch 🙂

8 tankar om “tror på dig själv…

 1. Jag tror att i stort sett alla dieter leder till viktnedgång. Men oftast bara för en kortare tid. Min ide är att motionera så mycket att jag förbränner de kalorier som jag stoppar i mig. Även om det kan vara en utmaning just under julen så funkar det bra långsiktigt.

  Gilla

 2. Vi äter för mycket. Det enda/ända man kan lita på idag r sig själv. Jag går inte på någon riktning ¨hur man ska äta. Tänker själv vad man kan äta om man blir utslängd i naturen igen. Inget Konsum och inget ICA! Vad äter man då?

  Gilla

  • Ja, vi äter för mycket. Det är ju problemet.
   och egentligen borde man bara äta mindre, men så enkelt är det inte för många.
   Jag har ju provat det ena och andra, men inser ganska så snabbt att ensidigt är ingen bra lösning på problemet.
   Oavsett om man nu är enbart choklad man får äta eller enbart kött. Eller bara bröd så i längden blir det bara ohållbar. Varierad kost det enda som gäller.

   Gilla

 3. Det här är precis, exakt samma ord att jag tror också. Man kan aldrig vet om ”vetenskap” är rätt men man kan försöker känna bra. Vad gör mig känna bra kan vara annorlunda, inte samma saker att nu tror vetenskap vara bra för mig 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.