mycket snack och lite verkstad…


Det är ofta man hör av politiker och befattare  att så här kan det inte gå. Vi kan bli mer effektiva. Vi ska undersöka. Vi gör vår bästa.  Det finns många sätt att uttrycka sig utan att egentligen säga något. Och händer det nåt sen?

Gör det?
Blir man verkligen effektivare?
Blir verkligen saker undersökta?

Eller är det bara tomma ord?  Lite glitter som man strör i folks öga för att folket ska känna sig nöjda och lugna. Tills det är dags igen för dem orden. Vi ska undersöka. Vi kan bli effektivare.

Och vad är det jag pratar om? Tåget som skulle gå där man skulle lägga all krut för att få den rulla. Ja, den löftet dog så fort det började snöa.
Stockholms framkomlighet med bilar och gående. Den är inte heller så som hade lovats. 9 dar efter snöfallet, så trottoarer är fortfarande fruktansvärda, is under modden. Nästan ingenstans är gruset utlagd. Ändå är peab nöjda med sitt arbete. Ja, betalt har de redan fått. Det kan de vara nöjda med. Men resultatet av deras jobb är ingen nöjda med.

Och antagligen blir likadant nästa år med. Men lova kommer de att göra…i år blir allting friktionsfritt. (bara det inte blir snö och annat som kan lägga krokben.

SvD  DN

Annons

En tanke på “mycket snack och lite verkstad…

  1. En moderat riksdagsmanfrån Värmland sa härom veckan att SJ i stort sett fungerar bra. Han ville absolut intye ”socialisera järnvägen” som han sa. Bristande insikt om problemet tycker jag. Vi har åkt mycket tåg hela familjen, särskilt när barnen var små. Vi ska fira julen i Sthlm och vågar ärligt talat inte ta tåget. Helt sjukt egentligen!

    Och vintern kommer varje år som en ”glad” överraskning….

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.