den gröna sjöns hemligheter…


En liten pärla mitt i Europa, närmast i Österrike. I alla fall för dem som kan dyka. En liten innersjö  uppe i berget. Grön sjö heter den.
Och den är verkligen grön. På vinter tid är sjön inte särskilt djup ca 2 m, men på våren när snön smälter fyller den rena smältvattnet upp sjön. Då blir den cirka 8 m djup.

Vattnet fyller upp så de upptrampade stigar med bänkar att vila på hamnar under vattnet.  Så även bryggan och all växtlighet.  En fantastisk värld för den simkunniga.
Jag får njut av videon för det är vackert.

Annons

7 tankar om “den gröna sjöns hemligheter…

 1. Tufft att lära sig simma och att hantera rädsla för vatten när man är vuxen. Jag tror på havsstrandsmetoden. Att lära sig trivas i vattnet där det är långgrunt. Då kan man välja hur djupt man vill att det ska vara.

  Gilla

  • Nej, jag kan verkligen inte simma. Och jag har redan gått på simskola. 2 gånger tom.
   Men jag sjönk alltid alldeles för djupt, när jag lyfte upp huvudet för att andas in upptäckte jag att vattenytan låg en halvmeter ifrån mitt huvud. Och det blev liksom aldrig bättre.
   Så jag tänker inte börja med det igen.
   Men jag undviker båtar. 🙂

   Gilla

   • 2 x simskola och färdas fram i vattnet som en ubåt, inte så illa 😉 Först trodde jag du skojade, men nu förstår jag. Var rädd om dig!

    Gilla

    • hahaha…jag skämtade inte. Kanske inte så kul, men det är det krassa verkligheten. Enormt försiktig med vatten, favorit semester är storstäder och inte havet. 🙂
     Även om man kan drunkna i storstäder också. Att gå på broar ger faktiskt lätt ångest. Dock ingen fobi. Men en lätt oro simmar förbi bland mina tankar.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.