är det någon som lyssnar?


Vem är det som styr, vem är det som bestämmer? I en demokrati? Är det vi? Knappast. Vi får välja våra politiker sen är det stopp.
Vi blir styrda dit politiker vill oss.
Bara några saker:

Mediciner. De är av dåligt kvalité som numera tvingas på oss för det är mer prisvärt. Sägs det, och om det ändå inte hjälper kan du köpa nya. Om igen. Och igen. Så mycket var det med det prisvärda. Får du biverkningar av dem billiga pillren skyll dig själv. Försäkring ingår inte. De sjuka förlorar medan någon definitiv vinner.

Pensionen. Det gjordes om för si så där 10 år sen. Det skulle gynna oss blivande pensionärer. Säkert gynnar den nån men inte är det dem blivande pensionärerna. Eller?

Banker. De har blivit en egen stat i staten. Inget och ingen rår över dem och över deras beslut.

Boende. Trots stort behov av bostäder så byggandet verkar inte ha stor prio. Visst byggs det över hela stan. Faktum att Stockholm har blivit en enormt byggarbetsplats där kontor, hotell och stadion har prioritet. Bostadslösa och studenter får lösa problemet bäst dem kan själva.

Listan kan göras ganska så långt men jag vill inte bli för långrandig. Alla kan lägga till listan sin favorit.
Så. Vi lever i demokrati men så mycket verkar det inte betyda längre. Vi blir överkörda ordentligt. Vi kan välja nya toppolitiker när tiden är inne, men blir det bättre? Tror inte det. Men vi kommer tro det.
Dock kan vi säga vad vi vill. Än. Men är det någon som lyssnar?

Annons

10 tankar om “är det någon som lyssnar?

 1. Min erfarenhet säger mig att det är kapitalet som styr och våra politiker är marionetter i ett spel för gallerierna, när det gäller att rösta fram en regering som skall representera ”folket”. Fackföreningarna börjar hamna på glid och bemanningsföretagens frammarsch applåderas av företagen i detta land.
  Nu ska jag ta helg och städa datorn från gamla bilder.
  Önskar dig en riktigt fin helg!

  Gilla

  • Ja, inte är det folket som styr.
   Borde också göra det. Rensa från gamla bilder samt samordna mina datorers innehåll. Har i tankarna varje helg. Men sen blir det övermäktig.

   Ha en trevlig helg och en trevlig advent.

   Gilla

 2. Och nu börjar dessutom fackföreningarna acceptera sänkta löner för att behålla jobben. Är det nån som tror att aktieägare och de höga vederbörande får mindre pengar?

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.