mini skräck…på bild


Lyssnar just Aschberg på Pratradio.  Inget kul jag hör men det har jag räknat ut redan själv också.  Det blir inget till pension och visst kan man jobba längre även om jag gärna hade sluppit det. Jag har ju ingen sysselsättningsproblem direkt snarare tvärtom.

För vad händer med dem gamlingar vars kropp inte orkar jobba längre.  Ska man  bara ta livet av sig? Eller ska de flytta in under en  stadig bro? Då är det nog bäst att klimatet ändrar sig lite snabbare så att nätterna får plusgrader.

Annons

15 tankar om “mini skräck…på bild

 1. Det enda som är säkert är att pensionerna inte räcker. Det vet politikerna men dom vågar inte berätta. Resultatet blir antingen att alla måste jobba längre eller att månadsbeloppet blir mindre………eller kanske båda två..

  Gilla

 2. Hej Antonia..Vad trevligt att du tittade in..Och ja har man en blogg så får man många vänner över hela världen det är jätteroligt..Många har jag med mig från min gamla blogg på windows live spaces och många har jag fått här eller på min blogspot.. Jag har svårt att välja favorit godis det kan variera fort vad jag gillar bäst just för stunden..Kan inte gå till din sida och svara dig för wordpress verkar helt spattiga idag jag kan skriva hos mig själv men inte på andra sidor jag ser bara halva knappar och sidan är helt enkelt konstig..Hoppas det går över för jag avskyr krångel..ha en fin vecka och välkommen tillbaka..Ska skriva hos dig så fort det fungerar igen..Kram Nicki

  Idag fungerade det att skriva..:-)

  Gilla

  • Tack för kommentaren Nicki.
   Ja, ibland är wordpress lite strulig. den var inte så förr, men som allt även WP förändras.
   Frågan är om det är till det bättre. 😉

   Gilla

 3. Jag är ju redan pensionär så den oron slipper jag i alla fall. Eftersom jag är lite smintresserad av aktier så har jag bytt ppm-fonder flera gånger. Men de flesta har inte tid eller lust att hålla på med det så jag instämmer i att hela den iden var och är tokig.

  Gilla

  • Visst kanske var grundidén bra, men det är också tidskrävande att kolla upp saker. Man kan inte bara byta blint. Säkert finns det några som kommer få en lysande pension, men de om nog inte så många.

   Gilla

 4. Ibland funderar jag över om det öht är nån idé att spara en massa till pensionen. Vad är det som säger att de pengarna finns där för mig när det blir så dax. Kanske är de inte värda nått eller så har de använts till nått annat… Blir lätt så att man tänker att jag lever nu iaf och då är det lika bra att unna sig mens jag lever =o

  Rolig mask här till vänster =)

  Gilla

  • Kul att du såg masken. 🙂 det är bara att gå ut och fiska. Var fiskelyckan dålig så hittar man alltid tillbaka om man petar på den 🙂

   Det är många som tänker så fick jag höra i programmet. För framtiden ser inte så ljus ut just nu. 😦

   Gilla

 5. Det kallar jag positivt tänkande…inte ska man belasta staten eller nästa generation. Sa man nåt på radion om nåt fenomen som kunde hållas ansvarigt ??? Till ex. Vissa människors otroliga gridighet ???!!!

  Gilla

  • Intressant reflektion … 😛

   Ungefär lika intressant som diskussionen som nu har uppstått kring PPM. Plötsligt 13-14 år senare kommer nån politiker på att det kanske inte var nån jätteebra idé och att spelreglerna bör ändras. Fast först då efter att 2/3 av värdena försvunnit i ett svart hål.

   Gilla

   • Jag har för mig att nån av politikerna redan då skrev på ett papper att hela idén var ju skit. Var det inte Feldt? Säkert inte han, men hittar inte mycket på nätet.
    Och det blev som han skrev. Inte mycket att hurra för.

    Gilla

    • Det var löntagarfonderna. K-O satt och rimmade i sin riksdagsbänk och nån lyckades smygläsa rimmet. Handlade om att genom via aktiemarknaden ta kontrollen över företagen.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.