fotomässa 2012


Fotomässan avklarat. Det var mycket folk, testosteronhalten var hög, och ha begäret stort.  Jag suktade efter kamerorna, så klart. 🙂

Och det är just det. Att man bara vill ha. En sån känsla leder mig lätt in i ångesten. För jag vill ha det fast jag inte har råd med det. Och att jag vill ha det fast jag vet att jag borde inte känna så. Det blev 3 fotoböcker dock att släpa med mig hem.  Och lite bra tips fick jag hos min favorit kameratillverkare – Panasonic också..

(glömde anteckna vems foto jag fotade, vilket var fel, och som jag förstod kan man hamna i svårigheter att visa andras foto utan tillåtelse.)

Den andra delen av mässan var utställning av foto både av okända som …tata…jag bland andra okända och så andra mer kända namn som  tex Joe McNally  och även olika fotoklubbar och skolor hade bilder uppe.  Jag råkade gå efter 2 män, troligen fotografer, där vackra naturbilder var utställda. Kritiken haglade från deras håll en hel del, och de pekade och förklarade för varandra hur man kunde ha gjort det.  Lite komiskt var det, då deras tavlor hängde inte där, medan just den de kritiserade  hänge där i långa rader. Kul.

Fast klart , det har ju hänt att jag har också undrat varför vissa tavlor visades på Fotografiska museet. Men bara ibland. Jag misstänker nepotism eller nåt liknande. eller så är det bara jag som inte fattar innebörden av vissa bilder. Kan också vara så. Nog är det så. 🙂

Vänner träffade jag också.  Elisabeth och Lasse från Katrineholm 🙂  lika intresserade av foton som jag är. Dessutom börjar Lasses foto bli också efterfrågad vilket tycker jag är välförtjänt. Grattis!   Såg några andra till som jag kände igen, men sen försvann dem i folkmassorna. Det är som att hoppa i havet. Ibland dyker man upp på ytan ibland blir man bortspolad, och försvinner för gått. 😉

Annons

4 tankar om “fotomässa 2012

 1. Jag kan tänka mig att du har många drömmar om ny kamerateknik. Och på den nivån som du är så är väl det mesta ganska dyrt. Det är spännande att höra andras kommentarer när man besöker nån utställning. En gång hade jag ”förmånen” att titta runt på en utställning med Göran Persson och hans hustru/sambo. De gick bakom mig och jag lyssnade förstås.

  Gilla

  • Du är rolig du!
   Jag håller mig till foton för att skriva har jag ingen talang till. Jag tänker en dimensionellt, medan dem som skriver böcker tänker flerdimensionellt och på olika plan.
   Men tack för att du tycker det!

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.