naket.igen,,,


Naket ska det vara i år. Hitintills var mest kvinnor som exploaterades i sin nakenhet.
I tid och otid avbildades kvinnor nakna. Allt gick ju säljer med en naken tjej i bild. Vissa påstår att så är det än i dag. I Kina drar man nu in småflickor i bikini för att sälja bilar.  Slemmiga gubbar som ska drägla och köpa en ny bil.

Nu är kanske männens tur att bli lika mycket exploaterade i sin nakenhet.

Nu vet jag inte om just den utställningen ska komma till Sverige också men om man har vägarna förbi Wien så kan man gå till Leopolds Museet  där ca 300 män visas naken i olika ja…konstverk.
Visst några kan vara snygga nakna. Oftast de vältränade, medan alla andra  ser bara så där ut. Inget vidare. Kläder var en bra uppfinning för utan dem blir sårbarheten mycket större. Det finns naturligtvis alltid några fanatiker som ska springa  runt nakna så fort tillfälle ges. De kallar sig  naturister och nudister.

Dem  flesta föredrar kläder har jag för mig.
Visst kan nu komma någon att säga att alla kroppar är vackra. Ung som gammalt, tjockt som smalt. Nej det är dem inte. man bara säger så för att inte såra. För att vara artig, för att stryka med medhårs. Och för att vara PK.

Och vad vill man med att vissa 500 års nakenhet i konsten. Avdramatisera nakenhet.
Intressant att utställningen gjordes just i Wien som är en av de mest konservativa städer i alla fall i Europa. Där lederhosen och dirndli är återigen på högsta mode. Så kanske ändå är inte som dum idé att ska om österrikarna.

DN

hbl

Annons

2 tankar om “naket.igen,,,

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.