nu byter jag…


Blev trött på min gasräkning, den är  nästan dubbelt så mycket som min elräkning. Och jag knappt lagar mat. Det är finns en stor orättvisa i  att räkningen går efter hur många rum jag har. Lika gärna kunde de räkna hur många kastruller jag har. Vad har den med förbrukningen att göra egentligen?

Så nu sätter jag i gång.  Först ska man kolla att  husets elstam klarar av att ha en elspis till. Så nu väntar jag på svar.
Sen ska en behörig gasinstallatör stänga av gasen och eventuellt frakta bort spisen om jag inte lyckas sälja den med en raffinerad samordning – sälj och avstängning på samma dag. Den är nästen som ny med elugn.  Har används sparsamt då matlagning är inte en av mina stora intresse.

Sen ska köpas en ny elspis. Men det är ju inte det enklaste i världen. Ska man ha en vanligt gammaldagsplatta ( kanske inte) alternativt en glaskeramik eller en induktion? Vem vet vilket är bättre. Alla säger ju olika. Och prisspannet ligger mellan 4000 till 12 000 kr beroende märket eller vad det nu beror på egentligen.

Det är ju inte lätt för en som inte har så lätt med att bestämma sig. Puh…..men gasen ska bort.

4 tankar om “nu byter jag…

 1. Skippa gamla järnplattorna för nya spisen! Jag rekommenderar induktionshäll – det är mer likt hur det funkar med gasspis. Vi har bytt hyfsat nyligen från vanliga plattor till induktionshäll och jag lovar att vi blev nöjda. MYCKET lättare att hålla rent och mycket trevligare att laga mat på. DOCK: om du har många kastruller som inte funkar på induktionshäll så kan det kännas enklare att välja häll som inte är induktion. MEN: skippa järnplattorna!!!

  Gilla

 2. Din gasräkning liknar min gamla mammas elräkning! Hon hade en trea. Hennes förbrukning av el var att värma upp matportioner i mikron och titta på tv. Hon hade bara en lampa i taget tänt när det var mörkt. Men hennes elräkning var helsikes för hög! Då undersökte min bror saken, och hör och häpna, hela höghusets elräkning betalades kollektivt av de boende, enligt deras kvadratmeter! Så om hon var borta en månad, fick hon betala andras elräkning! Hemskt, så hemskt!

  Gilla

  • Det är något kommunistisk över det hela.
   Jag fick höra att det skulle alldeles för dyrt att installera mätare i alla lägenheter.
   Hoppas att ni kunde rätta till hennes också åt helsike fel räkning.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.