Ska pengarna försvinna? eller ska pengarna vara kvar?


Jag är måttlig road av hur saker mer och mer liknar boken som skrevs av George Orwell med titeln 1984. Hans vision stämmer mer och mer. Ändå skrev han boken 1948 om ett land där övervakningen breder ut sig mer och mer där medborgarna kontrolleras ständigt. Big Brother is watching you  store bror ser dig. Och ja den ser dig mer och mer.
Sakta och säker tas även pengarna bort från marknaden till fördel kortbetalning. Och med kortets hjälp drar du naturligtvis en osynlig linje efter dig som en snigel så alla kan följa din väg var du än är över hela världen. Ingen har frågat dig eller mig vad vi vill. Det bestäms över våra huvud.
Den kontantlösa samhället är nära. Dagens barn kommer ha svårt att greppa pengars värde när det är bara kort som gäller. Och kortet verkar alltid vara full av pengar. Lånepengar eller lönepengar spelar ingen roll längre. Ingen verkar veta till skillnaden.
En skuldfälla redan nu för många..

Kristoffer Hell driver en petition  för att kunna ställa politikerna till svars och ändra linjen. Detta kommer debatteras i Riksdag den 6 november.

Petitionen går till några folkvalda i riksdagens finansutskott och är en begäran att de nu tar den här pågående processen på allvar och ser till att kontantväsendet ska i fortsättningen skyddas i grundlagen.

Det finns en namnlista som heter Till kontanternas försvar. Skriv under du med  för att stoppa att pengarna försvinner och att vi inte blir till en bricka utan egen vilja.

En seger är redan vunnet, men fler behövs.

8 tankar om “Ska pengarna försvinna? eller ska pengarna vara kvar?

  1. Dom borde ju börja med bankerna då…det finns snart ingen bank som vare sig tar emot pengar, eller ger ut dina egna pengar! Tog mig två timmar för några veckor sedan att hitta en Swedbank som kunde hjälpa mig.
    Ha en skön kväll 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.