Äntligen har dykt upp en sida för folk som vill veta mer om restaurangen man vill besöka. Och då menar jag inte direkt matrecension. Det kan ju också vara intressant att veta, men jag är mer intresserad av hygienen runt mathållningen. Inspektionen är oanmäld så det enda som gäller att hålla snyggt dagligen.
Sidan heter Livsmedelsinspektioner. Den drivs av Stockholmsstads regi. Så restauranger i Stockholm som nagelfars. Hur det är resten av landet vet jag inte men kanske har alla kommuner en liknande sida. Vore om inte annat önskvärt. För det finns inget värre en att råka ut för matrelaterad sjukdom.
Gud så bra! Det är så äckligt när man börjar tänka på hur dom håller på och kladdar där bakom dörrarna på restaurangen. Tänk om dom inte tvättar händerna sen dom varit på toa. Fy va´hemskt! Fast å andra sidan kanske en restaurang som är så ren och fin inte är den bästa med tanke på handhygienen. Man vågar ju knappt äta ute när man börjar tänka på vad som kan hamna i maten. Usch!
Det finns en restaurang här i huset jag jobbar i. Går förbi deras bakdörr dagligen. Ser svinigt ut. Ofräsch. Alltid halvöppet för att släppa in luft då köket är i källaren. Killarna när de kommer upp för att röka kan delvist inte svenska för de bara glor på mig oförstående när jag ber dem att inte slänga fimparna på marken utan i en burk eller så, och delvist ser de rätt så ofräscha ut, med smutsiga förkläder.
Äter aldrig där. Men många gör det.
Förtydligande
Vilka ställen dom ÅT på och inte….
GillaGilla
Jag har jobbat mycket i kommuner. Miljö-och hälsoinspektörerna får inte berätta hur som helst om resturangerna som dom kollar.
Men ingen kunde förbjuda mig att kolla på vilka ställen dom gick till och inte…
GillaGilla
Jag tror att det är mycket snusk inom restaurangbranschen. Och även fusk med råvarorna. Svårt för en konsument att avgöra vad som ligger på tallriken.
GillaGilla
Gud så bra! Det är så äckligt när man börjar tänka på hur dom håller på och kladdar där bakom dörrarna på restaurangen. Tänk om dom inte tvättar händerna sen dom varit på toa. Fy va´hemskt! Fast å andra sidan kanske en restaurang som är så ren och fin inte är den bästa med tanke på handhygienen. Man vågar ju knappt äta ute när man börjar tänka på vad som kan hamna i maten. Usch!
GillaGilla
Det finns en restaurang här i huset jag jobbar i. Går förbi deras bakdörr dagligen. Ser svinigt ut. Ofräsch. Alltid halvöppet för att släppa in luft då köket är i källaren. Killarna när de kommer upp för att röka kan delvist inte svenska för de bara glor på mig oförstående när jag ber dem att inte slänga fimparna på marken utan i en burk eller så, och delvist ser de rätt så ofräscha ut, med smutsiga förkläder.
Äter aldrig där. Men många gör det.
GillaGilla
Jag är lyckligt lottad med egen kock på hemmafronten, så jag klagar inte, fantastisk markservice !!
GillaGilla
Det är lycka. 🙂 Jag får göra det själv ( och jag är inte så road av matlagning, vill rationalisera bort men det går int.) eller gå på restaurang.
GillaGilla