kolla restaurangen…


Äntligen har dykt upp en sida för folk som vill veta mer om restaurangen man vill besöka. Och då menar jag inte direkt matrecension. Det kan ju också vara intressant att veta, men jag är mer intresserad av hygienen runt mathållningen. Inspektionen är oanmäld så det enda som gäller att hålla snyggt dagligen.

Sidan heter Livsmedelsinspektioner. Den drivs av Stockholmsstads regi. Så restauranger i Stockholm som nagelfars. Hur det är resten av landet vet jag inte men kanske har alla kommuner en liknande sida. Vore om inte annat önskvärt. För det finns inget värre en att råka ut för matrelaterad sjukdom.

Annons

7 tankar om “kolla restaurangen…

 1. Jag har jobbat mycket i kommuner. Miljö-och hälsoinspektörerna får inte berätta hur som helst om resturangerna som dom kollar.

  Men ingen kunde förbjuda mig att kolla på vilka ställen dom gick till och inte…

  Gilla

 2. Gud så bra! Det är så äckligt när man börjar tänka på hur dom håller på och kladdar där bakom dörrarna på restaurangen. Tänk om dom inte tvättar händerna sen dom varit på toa. Fy va´hemskt! Fast å andra sidan kanske en restaurang som är så ren och fin inte är den bästa med tanke på handhygienen. Man vågar ju knappt äta ute när man börjar tänka på vad som kan hamna i maten. Usch!

  Gilla

  • Det finns en restaurang här i huset jag jobbar i. Går förbi deras bakdörr dagligen. Ser svinigt ut. Ofräsch. Alltid halvöppet för att släppa in luft då köket är i källaren. Killarna när de kommer upp för att röka kan delvist inte svenska för de bara glor på mig oförstående när jag ber dem att inte slänga fimparna på marken utan i en burk eller så, och delvist ser de rätt så ofräscha ut, med smutsiga förkläder.
   Äter aldrig där. Men många gör det.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.