Den enas död är den andras bröd?


Jag tittar på bilderna som läggs upp i alla tidningssiter.  Och läser även hur dem har det i Sandys fotspår. Och blir ledsen när jag hör hur plundringarna har börjat. Hur människan sämsta sida alltid kommer fram när naturkrafter skövlar och förstör.
Är människor så svininga, för det handlar inte direkt att en brödbutik som blir plundrad utan butiker med värdefulla varor.
Blir även tveksam över alla som står och fotograferar istället för att hjälpa till i uppröjningen.
Men jag kanske också hade stått och fotograferat om jag var där.

Och så finns de riktig dumdristiga som har just inget i hjärnan. Som ska sätta livet i spel för en bra fotos skull. När de inte inser vilka krafter som finns i vatten. Blir såna bortsköljda skulle inte lägga ner min sorg över dem.

Sen har jag reagerat över reportrar också som ska stå ute i värsta vädret och rapportera hur hemsk är det medan de ser ut som dränkta katter och knappt kan hålla balansen.
Vad blir nästa? Ska de ersätta en missil och ge direktrapport hur det är när missilen slår ner och vilken förödelse den gör. Fast klart det går ju inte. DET skulle sluta med döden. Deras egna.

Jag blir alltid illa berörd när dessa reportrar står där upphetsade och ska rapportera och känns som om de nästan hoppas på att det blir riktigt illa med händelsen för då har de lyckades med en kupp och kan få journalist priser för att de vågade stå där trots livsfara. Jag spyr.

Det är  sorgligt när naturens makt är större än människans. Det är sorgligt också att många ser detta som underhållning. Sorgligt att man behöver höra om människor som plundrar, istället för att hjälpa till.

Annons

13 tankar om “Den enas död är den andras bröd?

 1. Jag stör mig också på reportrarna. Enda plundringen som kan vara begriplig är när man tar mat från affärer. Det skedde i New Orleans och var för många en nödvändighet när dom inte kunde finna nåt att äta nån annastans.

  Gilla

  • Precis mat är den enda som kan skaffas, tyvärr många ser sin chans att fixa lite tv, kläder och vad som just kommer i deras väg. Tömma lägenheter på värde. Som inte själva katastrofen inte skulle vara nog, visar många individer sig från sin sämsta sida.

   Gilla

  • Sånt är aldrig roligt. Tur i oturen att de inte har minusgrader. Jag minns när halva Sverige var utan ström, bara för det blev fel på EN transformator eller vad den nu heter. Tog 1-2 dar innan alla fick elen tillbaka i alla fall i Stockholm.
   Det är märkligt när en storstad blir mörk. Och det var i oktober/november så det var mörkt. Och det var inte ens storm.

   Gilla

 2. Vad gör man inte för en bra bild ? 😛

  Allvarligt – folk är idioter och jag ser ett slags rättvisa att naturen fortfarande har sista ordet då den är betydligt mycket smartare än människor i allmänhet.

  Gilla

  • Såna stora stormar händer ju inte varje dag, nu säger folk att de inte ska bygga nära stranden men sen glöms bort precis som man har glömt bort valutamarknadens superkrasch på 20-talet. Eller man har inte glömt men inbillat sig att sånt kan aldrig mer hända. Ganska så naivt. Men kan vara så att det är bara jag som är naiv. Så kan det va. 🙂

   Gilla

   • Om man prompt vill ha en strandtomt så bör den i vart fall inte vara låglänt framöver. Snarare nåt med en rejäl (> 20m) sluttning mot vattnet. 🙂

    Gilla

    • Jag är rädd för vatten, har alltid varit det efter att jag blev nästan nedsköljd från en stor sten vid Adriatiska havet. Havet var hel still innan. Och vips kom vågen när jag satt på en sten som stack 2 meter över havsytan. Blev som en dränkt katt, men jag klarade mig. Men kul var det inte.
     Strandtomt har jag aldrig längtat efter. Jag tycker att havet verkar alltför argsint i sin kamp för att nå ut till sanddynan. Jag får ångest då jag alltid undrat vad är det som får stop på dem just där det är stopp. Knastänkt. Det vet jag mycket väl, men man inte alltid kan styra sina tankar. 🙂

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.