de godtrogna går på allt och lite till…


Jag är inte förvånad alls att restaurangernas momssänkning gagnade mest restaurangägarna. För hur kan man egentligen kolla att allt går rätt till? Det kan man ju inte. Även om man har sänkt priset med nån procent direkt veckorna efter att man har sänkt momsen för en hel bransch, så har många höjt priset idag  till samma nivå eller lite till och med högre än det var innan..

Det går ju inte att hålla koll för en konsument. Vi kan ju aldrig få reda på om råvarans pris ligger där den ligger eller om dem har höjts.  Grönsaker har ju blivit riktigt dyra kan jag tycka när jag handlar. Men vad ska man göra om man nu bor i en storstad. Man köper ändå. Samma sak med köttet, där dessutom fuskas tydligen rejält får man läsa titt som tätt.
Även om man nu skulle påpeka och fråga om momssänkningen så kan inte svaret vara tillfredsställande. Det är bara hänvisa till råvarupriser. Och vad vet jag om det. Ska man ständigt vara grävande journalist för att inte bli lurad?
Hade politikerna verkligen ville att folk ska anställa, hade räckt att sänka arbetsgivaravgiften istället. Visst kan man minska momsen, men det kommer aldrig till godo för konsumenten.

För vad var tanken med att sänka momsen egentligen? Att fler ska äta ute? Eller att man ska äta oftare ute? Eller att någon ska få större vinster? För vem jobbar politiker för? För oss eller för vissa utvalda? För dem senaste 20 åren talar sitt tydliga språk. För allt går naturligtvis framåt men har något  blivit bättre. Skolan? Sjukvården? Pensionen? Byggandet? ( om man nu bortser ifrån hotell och arenor?)

Expressen,

6 tankar om “de godtrogna går på allt och lite till…

 1. Som sagt – alltför mycket av alltför stor vikt överlåts på folk vars lojaliteter är tveksamma.

  Spelar ingen roll om det är moderater eller sossar då de ändå har samma husse. Parlamentarismen av idag är mest ett skådespel för den klent begåvade väljarkåren.

  Gilla

  • Vi, folket är överkörda och många tror att de lever i demokrati där de kan bestämma. Det ända man kan bestämma möjligen vem som sitter som politiker, men politiker sen skiter i folket och folkets intresse.

   Gilla

 2. Ja du Antonia, inte lätt att vara människa var det nån som sa. Så klart har du rätt, varför inte sänka arbetsgivaravgiften ?? Personligen så är jag sur på att nån ska profitera på att jag – och många anda- MÅSTE ha nånstans att bo. Det borde inte vara tillåtet att äga en fastighet om de som bor i huset vill köpa det- Fy för dom som rår om ”mitt hus”. Sen stambyte och 60% hyreshöjning !! Som om den skulle gynna mej ?? Gynnar ju bara ägarna som får en standardhöjning på sin investering – som jag måste betala !!

  Gilla

  • Fastighetsägarna har ju lätt. Det är få lägenheter på marknaden, 60 000 som vill bo någonstans som inte finns och det gör att de kan ta vilken hyra som helst. Man är tvungen att ta den. Om det fanns lägenheter så att det blir över då skulle vara svårare att ta ut överhyror, för då skulle lägenheterna stå där tomma. Så det kommer aldrig vara i intresse att bygga så att det blir till alla.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.