välbesökt blev min sida.


Mina besökare är inte många. Statistiken håller sig på en konstant nivå. Bättre på vardagarna och något sämre på helgen, och absolut sämst på lördagar. Men ibland händer det nåt och statistiken rusar upp och tredubblas på ett trollslag. Igår var ett inlägg jag skrev i januari 2008 som orsakade ett mindre storm. 2008  var längesen. Och då brydde sig inte så många om inlägget nämnvärt.
Min teori huruvida vi letar efter rätt liv ute bland alla planeter gick inte hem hos många. Och den teorin  vidhåller jag än idag. Min fråga löd Letar vi efter rätt liv på andra planeter?

Det är ju intressant varför just det inlägget blev så välbesökt igår. Vad är det som styr vad som ska läsas och kollas? För inte är det jag som styr.

Annons

12 tankar om “välbesökt blev min sida.

 1. Ibland börjar ett inlägg växa av sig själv. Som cancerceller. Inlägget om 8 på en kvinna skrev jag och några veckor senare fick det nästan en halv miljon besökare på tre dagar!!! WordPress talade om för mig att besökarna kom från Facebook! Jaha! Precis som inte jag hade sett det själv redan. Korkskallar! Man ska tagga för man kan få besökare på det: Politik och Mord är bra taggar.

  Gilla

 2. Jag tycker också att det är ett mysterium ibland när antalet besökare plötsligt blir större än normalt. Jag skrev för länge, längesen att jag hittade en 500kr-sedel och taggade det. Sen dess är det alltid nån varje dag som hittar min sida utifrån det sökordet.

  Gilla

 3. Sökmotorer som försöker hitta relaterade träffar i sina index.

  Du får titta på villka nyckelord som var taggade. Kan relatera till artikeln om marsskräpet från häromdagen eller rentav jeppen som Missing People hittade i Göteborg.

  Gilla

  • Då taggar jag ovanligt dåligt för för det mesta händer ju inget.
   Det var nåt i universum som drog upp det hela.
   Ibland glömmer jag tagga helt och hamnar under okategoriserad. Inget större SEO tänkt. 🙂

   Gilla

   • Kan lika väl ha varit nån ovanlig eller udda formulering då de flesta sökmotorer nuförtiden bygger sina index på hela innehållet och inte bara taggarna.

    Gilla

    • Google vet bara vad de gör, för jag fattar inget.
     Har anmält mina sidor till google, men om jag kollar så är det bara just den här bloggen som indexeras, ingen av mina andra sidor hittas av google. Mycket märkligt, då en av sidorna är en shop så vore inte helt fel om den hittades.
     Sammanlagt har jag 3 bloggar, en webbshop och en hemsida för jobbet. Det är alltså 5 och en indexeras. Inte så bra. 😦

     Gilla

 4. ”Om vi letar”, verkar så. Om jag letar, nej. Men det är klart … eller kanske inte … ”Ingen rök utan eld”.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.