vårt överlevnad…


Vilken mörk hörn har vi målat oss in till slut. Länge har jag undrat över hur kändisarnas stora barnaskala kommer påverka resten av människors vilja att skaffa en big familj.  Idag blir vanligare och vanligare att skaffa tre – fyra barn än det var för 20 år sen.  Trendsättare är  kända människor som ofta byter partners rätt så ofta  och med varje karl ska naturligtvis skaffas ett barn till.

Och dessa supermammor klarar allt. Och då menar jag allt. från barnuppfostran till jobb och fritid och husrenovering och fantastiska semestrar, tills glitterskimret helt plötsligt är borta och blir dags för en ny partner. Och nytt barn.

Och vanligt folk hänger efter så gott dem kan.  Jordens befolkning ökar mer och mer. Det tär på alla resurser. Konsumtionen ökar, sopberget ökar, naturresurser sinar, klimatet är numera oroväckande, osv. osv.

Visserligen tillhör inte Sverige till de överbefolkade länderna, men även här ökar antalet invånare, och snart även Sverige har 10 miljoner invånare.

Överbefolkning börjar bli  till ett stort problem för vår gamla jord. Men om vi minskar barnafödandet blir inte heller så lyckat. Särskilt inte om man nu väljer vilka som ska födas som man gjorde i Kina, där är det överskott på män för flickor valdes bort. Och vad ska de männen göra?  Det behöver ju trots allt 2 för att dansa tango.
Det blir även svårt för att bli gammal om det inte finns unga som sköter ruljansen så att det finns pengar till pensioner  och sjukvården.  För detta resurser blir ju inte av sig själva. De ska skapas genom jobb.

Det ser ut att tiderna blir svårare för kommande generationer. För Jordens befolkning måste ju begränsas om vi vill någon sort balans kvar.  Men var och hur ska man börja? Och vilka ska offras?

Annons

9 tankar om “vårt överlevnad…

 1. Jag tror också som några andra som kommenterar här att det är fördelningen av resurser som är det stora bekymret. Men som sagt människan har utvecklat bra system för att utplåna oss alla så i det värsta scenariot så kanske det bara blir några få som får börja om från början.

  Gilla

 2. Nej, det finns inte för mycket folk på jorden. Allt är bara bluff. Jorden är gammal och saker och ting har försvunnit förr. Problemet är att några äger hela världen. Är hur rika som helst. Det är snedfördlening på rikedomarna. Vårt banksystem – imperialismen – kramar ur länderna.

  Gilla

 3. Det är ingel lätt problematik du lägger fram idag Antonia, önskar jag kunde ge dej ett förslag på fingervisning.
  Jag har dock blivit varse att jag uppskattar att jag inte är yngre, fy vad de yngre idag har att se fram emot (verkar det som)

  Gilla

  • De yngre kommer att ha mycket tuffare och har redan mycket tuffare än förr. Kravet ökar och lösningar är få. Men människan är ändå en tänkande varelse så det kanske blir en lösning på allt. Men kanske blir en någon våldsamt lösning som decimerar oss en aning. Antigen genom krig, för den krigiska temperamentet verkar inte ha lugnat ner sig, eller genom någon sjukdom som slår ut oss på knock out.
   presic som i djurvärden när arten blir alltför stor så dör många djur fast de är inte ens sjuka.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.